Ενδεχόμενο επιστροφής του Άραγκορν στη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών - Τι απαντά ο Βίγκο Μόρτενσεν

Θα τον ξαναδούμε στο “The Hunt for Gollum“;
30 Μαΐου 2024 19:11
Ενδεχόμενο επιστροφής του Άραγκορν στη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών - Τι απαντά ο Βίγκο Μόρτενσεν

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" όπως είναι ο προσωρινός της τίτλος και αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2026. Ένα από αυτά είναι το κατά πόσο θα εμφανιστούν παλιοί και λατρεμένοι χαρακτήρες του σύμπαντος του Τόλκιν στη νέα ταινία, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για prequel ιστορία. Σε αυτούς συγκαταλλέγεται ο Viggo Mortensen που υποδύθηκε τον Aragorn και αγαπήθηκε από τους fans.

Έτσι το βρετανικό GQ Magazine ρώτησε τον Βίγκο Μόρτενσεν αν θα ήθελε να επιστρέψει στη νέα ταινία LOTR: The Hunt for Gollum, με τον ίδιο να απαντά θετικά στο ενδεχόμενο αυτό, αλλά θέτοντας μια προϋπόθεση αν ήταν ο ίδιος εντάξει με τις απαιτήσεις που θα έχει πλέον ο ρόλος δεδομένου και της ηλικίας του. Προς έκπληξη πολλών που ίσως να περιμέναν να έχει αφήσει πίσω του τον εμβληματικό ρόλο του Άραγκορν, ο Μόρτενσεν δήλωσε τα εξής:  

"Σίγουρα (θα επέστρεφα). Δεν ξέρω ακριβώς ποια είναι η ιστορία, δεν την έχω ακουστά. Ίσως κάποια στιγμή μάθω γι' αυτήν. Μου αρέσει να υποδύομαι αυτόν τον χαρακτήρα. Έμαθα πολλά παίζοντας τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Μου άρεσε πολύ. Θα το έκανα μόνο αν ήμουν κατάλληλος γι' αυτό από την άποψη, ξέρετε, της ηλικίας που είμαι τώρα και ούτω καθεξής. Θα το έκανα μόνο αν ήμουν κατάλληλος για τον χαρακτήρα. Θα ήταν ανόητο να το κάνω αλλιώς".

Μετά από τόσα χρόνια ο Μόρτενσεν αποκάλυψε ότι κρατάει επαφές ακόμη με τους συμπρωταγωνιστές του, παρά το ότι δεν είναι εξοικειωμένος με τα social media, λέγοντας ότι τελευταία φορά που επικοινώνησαν ήταν για τον θάνατο του Bernard Hill.

"Νομίζω ότι οι άλλοι, που είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εμένα, μπορεί να έχουν περισσότερα πράγματα και ξέρω ότι πηγαίνουν σε συνέδρια και κάνουν πολλά πράγματα που σχετίζονται με αυτό το σύμπαν, αλλά κρατάμε επαφή. Μόλις χάσαμε έναν από τους καλύτερους φίλους μας, τον Μπερνάρντ Χιλ, που έπαιξε τον βασιλιά Θέοντεν. Σπουδαίος ηθοποιός, πολύ καλός φίλος. Και όλοι επικοινωνήσαμε σχετικά με αυτόν. Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη επικοινωνία μας. Οπότε αρκετοί από εμάς παραμένουν σε επαφή. Είναι πραγματικά ωραίο". δήλωσε ο Μόρτενσεν.

Πάντως ο Πίτερ Τζάκσον, o οποίος θα είναι εκτελεστικός παραγωγός, δεν έχει αποκλείσει εμφανίσεις χαρακτήρων στο Hunt for Gollum λέγοντας ότι:

"Θέλουμε πραγματικά να εξερευνήσουμε την προϊστορία του και να εμβαθύνουμε σε εκείνα τα κομμάτια της διαδρομής του που δεν είχαμε χρόνο να καλύψουμε στις προηγούμενες ταινίες. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε ποιοι θα περάσουν από το δρόμο του, αλλά αρκεί να πούμε ότι θα πάρουμε το παράδειγμα από τον  J.R.R. Tolkien".

Την ταινία θα σκηνοθετεί ο Andy Serkis, ο οποίος θα υποδυθεί παράλληλα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Gollum. Το Lord of the Rings: The Hunt For Gollum αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2026.