"King Lear" trailer: Ο Anthony Hopkins μεταμορφώνεται στον τραγικό ήρωα του Σαίξπηρ

Δίνοντας ξανά τα χέρια με τον σκηνοθέτη του ‘The Dresser’
21 Αυγούστου 2018 15:42

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το επερχόμενο δράμα King Lear του Amazon και του BBC που αφορμάται από το ομώνυμο έργο του William Shakespeare, και στο οποίο ο Sir Anthony Hopkins (Westworld, Nixon, The Silence of the Lambs) υποδύεται την κλασική κεντρική φιγούρα της τραγωδίας.

Η πολύτιμη κληρονομιά που άφησε ο κορυφαίος Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, εξακολουθεί να διατηρεί τον πνευματικό και γλωσσικό της πλούτο αναλλοίωτο στον χρόνο όπως άλλωστε και την παιδευτική της αξία. Έτσι κατά καιρούς αποτελεί πηγή έμπνευσης για διάφορους καλλιτέχνες από τον χώρο της δραματουργίας, της μικρής οθόνης αλλά και της 7ης Τέχνης. Το παραπάνω φρέσκο project που σκηνοθετεί ο Richard Eyre (Notes on a Scandal), μας παρουσιάζει μία πιο σύγχρονη εκδοχή του μύθου, συνεργαζόμενος για ακόμη μία φορά με ένα τέρας της υποκριτικής όπως είναι ο Anthony Hopkins, με τον οποίο είχαν ενώσει της δυνάμεις τους το 2015 για το The Dresser.

Στο συγκεκριμένο φιλμ που προορίζεται για τηλεοπτική προβολή, θα δούμε έναν πιο μοντέρνο ‘Βασιλιά Ληρ’ να παραδίδει τα σκήπτρα της εξουσίας του, αποφασίζοντας να μοιράσει το βασίλειό του ανάμεσα στις τρεις του κόρες με γνώμονα το μέγεθος της αγάπης της κάθε μιας προς τον ίδιο. Από εκεί και πέρα αρχίζει μία σειρά από συμφορές για τον σκληροτράχηλο μονάρχη που θα βιώσει την επώδυνη εμπειρία του ξεριζωμού, της προδοσίας και της απώλειας. Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία μέσα στην οποία αποτυπώνονται σημαντικές αλήθειες για την ζωή, τον θάνατο, την εξουσία, την απληστία, τον αυταρχισμό, τον φθόνο αλλά και για την πίστη, την αφοσίωση και την λύτρωση.

Το cast συμπληρώνουν οι: Emma Thompson (The Children Act, The Remains of the Day, Sense and Sensibility) ως η ‘Γονερίλη’, η Emily Watson (The Theory of Everything, Genius, Red Dragon) όπως η ‘Ρεγάνη’, η Florence Pugh (Lady Macbeth, Marcella) ως η ‘Κορδέλια’, ο Jim Broadbent (Iris, Game of Thrones) ως ο ‘Δούκας του Gloucester’, ο Tobias Menzies (The Terror, Outlander, Atonement), ως ο ‘Δούκας της Κορνουάλης’ και ο Jim Carter (Downton Abbey, The Golden Compass, Arabian Nights) ως ο ‘Δούκας του Kent’.

To King Lear το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο BBC Two στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι πλέον διαθέσιμο στο Amazon Prime από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2018. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: