Hades 2: Κυκλοφόρησε χωρίς καμία προειδοποίηση ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2024!

Έτσι απλά
06 Μαΐου 2024 21:32
Hades 2: Κυκλοφόρησε χωρίς καμία προειδοποίηση ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2024!

Ναι, καλά διαβάσατε. Χωρίς απολύτως καμία προειδοποίηση, το απόγευμα μιας φαινομενικά απλής Δευτέρας, η Supergiant Games κυκλοφόρησε το Hades 2, το οποίο δίχως αμφιβολία είναι μια από τις αναμενόμενες gaming εμπειρίες της χρονιάς.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Hades 2 είναι πλέον διαθέσιμο σε Early Access μορφή στο Steam έναντι 28,99€. Σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας της ομάδας ανάπτυξης, πρόκειται για ένα ήδη πλούσιο πακέτο, αφού το Hades II σε Early Access διαθέτει ήδη περισσότερα περιβάλλοντα, εχθρούς και χαρακτήρες με πλήρη voice acting σε σχέση με την πλήρη έκδοση του αρχικού Hades παιχνιδιού. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως είναι ολοκληρωμένο, αφού βασικές περιοχές, χαρακτήρες, εχθροί, αφηγηματικά γεγονότα και συστήματα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Το Hades 2 αναμένεται να είναι υπό ανάπτυξη τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024, με την Supergiant Games να μην είναι ακόμη σε θέση να αποκαλύψει την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που θέλετε να ριχτείτε με τη μία στις αρένες του όμως μπορείτε να το βρείτε μέσα από το παρακάτω link.

Το Hades 2 είναι το πρώτο sequel στην ιστορία της ταλαντούχας ομάδας και βασίζεται στις καλύτερες πτυχές του αρχικού dungeon crawler, προσφέροντας μια ολοκαίνουργια, γεμάτη δράση, ατελείωτα replayable εμπειρία που έχει τις ρίζες της στον Κάτω Κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας.

Στο sequel οι παίκτες θα έχουν τον έλεγχο μιας νέας πρωταγωνίστριας, της Melinoë, αδελφής του Zagreus και πριγκίπισσας του Κάτω Κόσμου, η οποία προσπαθεί να διεκδικήσει το βασίλειό της, πολεμώντας μέσα από νέα περιβάλλοντα ενάντια στον Chronos, τον τιτάνα του χρόνου. Σε αντίθεση με τον Zagreus, του οποίου ο στόχος ήταν να ξεφύγει από την κόλαση, η αποστολή της Melinoë είναι ακριβώς αντίθετη, αφού προσπαθεί να μπει στην πατρίδα της για να αντιμετωπίσει τον Chronos. Να σημειωθεί πως το sequel διαδραματίζεται πολύ μετά το αρχικό παιχνίδι και διατηρεί τη roguelike δομή και την ισομετρική προοπτική, με την ιστορία του να περιλαμβάνει τόσο ήδη γνωστούς όσο και νέους χαρακτήρες, όπως η Εκάτη και ο Οδυσσέας. Το hub θα ονομάζεται αυτή τη φορά The Crossroads.

Το gameplay στο Hades II έρχεται με πολλές αλλαγές χάρη στη νέα πρωταγωνίστρια. Η Melinoë χρησιμοποιεί τον λεγόμενο ‘Βωμό της Στάχτης’ για να αναβαθμίσει τις δεξιότητες, σε αντίθεση με τον ‘Καθρέφτη της Νύχτας’ του Zagreus. Αντίστοιχα, χρησιμοποιεί το νέο Magick σύστημα για να εκτελεί τις ισχυρές επιθέσεις Omega. Υπάρχουν παράλληλα και νέα όπλα, όπως το Witch's Staff και τα Sister Blades, μαζί με ανανεωμένα boons από τους θεούς που επιστρέφουν, όπως ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη, και τους νεοεισερχόμενους, όπως ο Απόλλωνας.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την κυκλοφορία του παιχνιδιού: