Η Ακαδημία προσθέτει ένα νέο βραβείο Όσκαρ για τις "πιο δημοφιλείς ταινίες"

"Δούρειος ίππος" για να βραβεύονται οι superhero ταινίες;
09 Αυγούστου 2018 17:47
Η Ακαδημία προσθέτει ένα νέο βραβείο Όσκαρ για τις

Τα μελλοντικά της πλάνα ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, καθώς έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ από του χρόνου, έτσι ώστε να συνάδει με τον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο. Αρχικά, προστίθεται μια νέα κατηγορία που θα απονέμει το βραβείο της "Πιο Δημοφιλούς Ταινίας"  (Outstanding Achievement in Popular Film). Ακόμη, κάποιες απονομές βραβείων δεν θα προβάλλονται ζωντανά αλλά κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων σε μια προσπάθεια να γίνει πιο εύπεπτο το σόου.

Για αυτόν τον λόγο επίσης, από τις 4 ώρες, η διάρκεια της 91ης Τελετής Απονομής θα μειωθεί στις 3 ώρες, αφού πέρυσι παρατηρήθηκε η χαμηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία του θεσμού με μόλις 26.5 εκατομμύρια θεατές. Πρόκειται για ένα μεγάλο κύμα αλλαγών, παρόμοιο με αυτό του 2009 όταν αυξήθηκαν οι υποψηφιότητες για καλύτερη ταινία σε 10 αλλά και με εκείνο του 2016 όταν η Ακαδημία υποσχέθηκε να δώσει έμφαση στις υποψηφιότητες γυναικών και μειονοτήτων. 

Η νέα κατηγορία του "Popular Film" αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για να βραβεύονται περισσότερες superhero ή και blockbuster ταινίες, σε μια εποχή που το Χόλιγουντ κυριαρχείται από αυτή την κατηγορία, αντί να κερδίζουν μόνο υποψηφιότητες. 

Τέλος, τα Oscars 2019 θα διεξαχθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο και από τις 23 Φεβρουαρίου 2019, ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 9 Φεβρουαρίου 2019.