H Weinstein Company βαδίζει προς την πτώχευση

Μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο, η οικονομική πορεία της εταιρείας είναι καθοδική
27 Φεβρουαρίου 2018 15:01
H Weinstein Company βαδίζει προς την πτώχευση

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Verge, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το διοικητικό συμβούλιο της Weinstein Company την περασμένη Κυριακή ανακοίνωσε τα σχέδιά του για πτώχευση εφόσον οι συζητήσεις για πιθανή πώληση ναυάγησαν.

Ο παραγωγός και συνιδρυτής της εταιρείας, Harvey Weinstein έχει απομακρυνθεί από την θέση του ήδη από πέρυσι τον Οκτώβριο, έπειτα και από άλλες πρόσθετες κατηγορίες που διατυπώθηκαν εις βάρους του για σεξουαλική παρενόχληση.

Η εταιρεία εδώ και μήνες ωστόσο, προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά χωρίς όμως καμία βελτίωση. Υπέβαλε αίτηση στην Colony Capital για την έκδοση δανείων κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ μιας και ο παραπάνω όμιλος διέβλεψε πως το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ήταν πολύ πιθανό.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2018, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης,  Eric Schneiderman υπέβαλε μήνυση εναντίον της επιχείρησης με αιτιολογία την «κακοπροαίρετη και γεμάτη εκμετάλλευση κακομεταχείριση των υπαλλήλων της».

Οι Burkle και Contreras-Sweet, δύο οργανισμοί που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν το κεφάλαιο της εταιρείας ερχόμενοι σε συζητήσεις με τους τωρινούς διευθύνοντες, έκαναν τελικά πίσω. Τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου τόνισαν σε μία επιστολή τους για τους υποψήφιους αγοραστές που δεν προέβησαν ποτέ στην υλοποίηση του πλάνου διάσωσης της εταιρείας:

«Αυξήσατε τις υποχρεώσεις που απομένουν για την Εταιρεία, καταγράφοντας μια οικονομική πορεία που θα αποτύχει. Ενώ λυπόμαστε βαθύτατα που οι ενέργειές σας έχουν οδηγήσει σε αυτό το ατυχές αποτέλεσμα για τους υπαλλήλους μας, τους πιστωτές μας και τα θύματα (της σεξουαλικής παρενόχλησης), θα επιδιώξουμε τώρα ως μόνη βιώσιμη επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου να μεγιστοποιήσει την εναπομένουσα αξία της Εταιρείας: μια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας».