Το Netflix απολύει τον Kevin Spacey από το House of Cards

Κόβει κάθε σχέση με τον πασίγνωστο ηθοποιό
04 Νοεμβρίου 2017 17:05
Το Netflix απολύει τον Kevin Spacey από το House of Cards

Το Netflix κόβει κάθε σχέση με τον Kevin Spacey καθώς ανακοίνωσε την απόλυση του από το House of Cards, εν μέσω των ολοένα αυξανόμενων κατηγοριών σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιθέσεων του ηθοποιού που έρχονται συνεχώς στο φως. Τα χτυπήματα στον Spacey διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, με την προγραμματισμένη ταινία "Gore" στην οποία θα πρωταγωνιστούσε, να ακυρώνεται εν τέλει από το Netflix. Σε ένα ακόμη παιχνίδι της ζωής, η ταινία εξιστορούσε τη σχέση ενός νεαρού άνδρα και του διάσημου Αμερικάνου συγγραφέα Gore Vidal, τον οποίο θα υποδυόταν ο Spacey. 

Το Netflix δεν θα συμμετάσχει σε καμία περαιτέρω παραγωγή του House of Cards που θα περιλαμβάνει τον Kevin Spacey. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το MRC, κατά τη διάρκεια αυτού του διαλείμματος, για να αξιολογήσουμε την πορεία μας από εδώ και μπρος, καθώς σχετίζεται με την εκπομπή. Επίσης, αποφασίσαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε με την κυκλοφορία της ταινίας Gore, η οποία βρισκόταν σε διαδικασία post-production, με πρωταγωνιστή και παραγωγό τον Kevin Spacey.

Πλέον, οι σεναριογράφοι του House of Cards σκέφτονται πως θα συνεχίσουν τη σειρά χωρίς τον διάσημο χαρακτήρα που ενσάρκωσε, τον Frank Underwood. Στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο να σκοτώσουν τον Frank Underwood στην 6η και τελευταία σεζόν, ώστε να εστιάσει στην επίσης πανούργα γυναίκα του, Claire Underwood, που την ενσαρκώνει η εξαιρετική Robin Wright

Οι νομικοί σύμβουλοι του Netflix και η παραγωγή εξετάζουν το ενδεχόμενο αν μπορούν να συνεχίσουν χωρίς τον Spacey στην τελευταία σεζόν ή αν θα πρέπει -ελέω νομικών θεμάτων- να τον συμπεριλάβουν.