The Purge 4: Μάθαμε που θα διαδραματίζεται και ακούγεται ενδιαφέρον

Prequel για τo franchise του James DeMonaco
11 Σεπτεμβρίου 2017 03:03
The Purge 4: Μάθαμε που θα διαδραματίζεται και ακούγεται ενδιαφέρον

Το concept του franchise ταινιών The Purge έχει αναμφίβολα εγκαθιδρυθεί και προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού κάθε φορά, ιδιαίτερα με το πιο πρόσφατο The Purge: Election Year, που η επικαιρότητα του έδωσε μια ώθηση, μερικούς μήνες πριν ο Donald Trump εκλεγεί για τον Λευκό Οίκο. Ερώτημα αποτελεί το που θα μας πάει το επόμενο κεφάλαιο και αυτό λύθηκε από τον ίδιο τον δημιουργό, James DeMonaco. Μιλώντας στο Vulture, αποκάλυψε πως το The Purge 4 θα αποτελέσει prequel και θα διαδραματίζεται την βραδιά της πρώτης "Κάθαρσης".

Για όσος δεν γνωρίζουν, πρόκειται για έναν νόμο που εφαρμόζεται στην Αμερική και είναι δημιούργημα ενός πολιτικού κόμματος ονόματι New Founding Fathers of America, ως ένα μέσο για την αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης. Εκεί, για μια βραδιά του χρόνου όλα τα εγκλήματα είναι νόμιμα και ο καθένας επιτρέπεται να σκοτώσει τον οποιονδήποτε μέσα στο χρονικό όριο των 12 ωρών, χωρίς καμία απολύτως τιμωρία. 

Η πρώτη βραδιά της Κάθαρσης έλαβε χώρα ως πείραμα στο Staten Island, για αυτό και ο επίσημος τίτλος της ταινίας θα είναι The Purge: The Island. Αυτή η επιλογή θα ανοίξει πολλές επιλογές για τους σεναριογράφους τόσο σε επίπεδο αφήγησης όσο και κοινωνικού σχολιασμού -κάτι που το Purge πετυχαίνει. Ο DeMonaco είπε χαρακτηριστικά για την ιδέα του prequel: 

Αναρωτιόμουν πως είναι να βάζεις τον κόσμο να μείνει στην πρώτη Κάθαρση και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να βγάλουν χρήματα από αυτό. Ο κόσμος από το Staten Island μπορεί εύκολα να πάει στο Brooklyn για ένα απόγευμα, οπότε αυτό που κάνουν είναι να τους υπόσχονται αξιοπρεπή ποσά για τους πολύ φτωχούς των γειτονιών. Μετατρέπονται σε πηγές εσόδων η δολοφονία και η βία, δίνεται κίνητρο για βία με αποτέλεσμα να μένουν οι άνθρωποι τα θύματα. Για αυτό βλέπετε την αρχή του πόσο γκροτέσκο είναι η ιδέα της Κάθαρσης και η χειραγώγηση της κοινωνίας. Αυτό είναι που δυστυχώς νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρο τώρα με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και τρομακτικό γιατί, όπως είπατε, κανείς δεν είναι έτοιμος για το τι θα συμβεί. 

Είναι πραγματικά μια ανατριχιαστική αντανάκλαση του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Αυτή η ζοφερή, κακή, ηρεμία είναι κάτι που νομίζω ότι θα ιντριγκάρει τον κόσμο, τουλάχιστον, και θα τους φοβίσει και θα τους θλίψει.

Το The Purge: The Island, θα ξεκινήσει σε περίπου δύο εβδομάδες τα γυρίσματα του ώστε να κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2018. 

Tags: