Oscars 2017: Η 89η Τελετή Απονομής στους Unboxholics

Ξημερώματα Δευτέρας στις 3:30 πμ η μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου
24 Φεβρουαρίου 2017 17:14
Oscars 2017: Η 89η Τελετή Απονομής στους Unboxholics

Η μεγάλη στιγμή των βραβείων Oscar έφτασε και όλοι οι διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες παρελαύνουν από το περίφημο κόκκινο χαλί. Το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα στις 3:30 πμ για εμάς) τα φώτα θα στραφούν στο κόκκινο χαλί έξω από το Dolby Theatre και στις αποφάσεις της κριτικής επιτροπής της Ακαδημίας, η οποία θα βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες, ηθοποιούς και δημιουργούς στην 89η Τελετή Απονομής. Όπως και άλλα βραβεία και φεστιβάλ κινηματογράφου φέτος, έτσι και τα Oscars αναμένεται να έχουν έντονο πολιτικό άρωμα και δεν αποκλείονται δηλώσεις επί του θέματος από τους νικητές.

Οι υποψηφιότητες πολλές και ενδεικτικά θα αναφέρουμε αυτές της Καλύτερης Ταινίας: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Machester by the Sea, Moonlight. Ρεκόρ υποψηφιοτήτων κατέγραψε το La La Land του Damien Chazelle με 14, έπειτα ακολουθούν τα Moonlight και Arrival με 8, τα Hacksaw Ridge, Lion και Manchester By the Sea με 6 και τέλος, τα Fences και Hell or High Water με 4. Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Όσκαρ θα εκπέμψουν ζωντανά από το Dolby Theatre του Λος Άντζελες, ενώ τη βραδιά έχει αναλάβει να παρουσιάσει ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής και κωμικός, Jimmy Kimmel. 

Αναλυτικά τη λίστα των υποψηφιοτήτων μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Να θυμίσουμε πως έχουμε δύο ελληνικές υποψηφιότητες, με τον Αστακό (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιμου στην κατηγορία του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και το 4.1 Miles της Δάφνης Ματζιαράκη στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Οι Unboxholics θα σας μεταφέρουν άμεσα όλους τους νικητές και το κλίμα των βραβείων οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Tags: