“Όχι“ στα live-action remakes λέει η Pixar στην Disney

Το αφεντικό της Pixar αντιστέκεται στις remake ορέξεις της Disney
12 Ιουνίου 2024 21:10
“Όχι“ στα live-action remakes λέει η Pixar στην Disney

Αν και η Disney -ειδικά την τελευταία δεκαετία- έχει βαλθεί να κάνει remake των κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων της σε κανονικές live-action διασκευές, με τα αποτελέσματα και την αποδοχή του κοινού να είναι μια κρύο και μια ζέστη, υπάρχει ένα στούντιό της που αντιστέκεται σε αυτή την ατζέντα. 

Ο λόγος για την Pixar, η οποία αποτελεί ένα κατά κόρον animation στούντιο και αυτή την παράδοση του να προσφέρει ιστορίες που μόνο τα κινούμενα σχέδια μπορούν να διηγηθούν δε θέλει να σπάσει. Μιλώντας στο περιοδικό TIME ο Pete Docter, επικεφαλής του δημιουργικού της Pixar, ρωτήθηκε αν ποτέ η εταιρία του θα προχωρούσε σε remake κλασικών ταινιών της, μιας και οι fans έχουν εκφράσει την επιθυμία τους μέσω διάφοροων fan art και καμπάνιων στα social media, όπως αυτή μιας live-action ταινίας του "Ρατατούι" (Ratatouille) με πρωταγωνιστή των Josh O'Connor (Challengers), η οποία έγινε πρόσφατα viral. 

"Όχι, δεν πρόκειται και αυτό που θα πω μπορεί να μου στοιχίσει, αλλά κατά κάποιον τρόπο με ενοχλεί. Μου αρέσει να φτιάχνουμε ταινίες που είναι αυθεντικές και μοναδικές. Το να τις κάνουμε remake για εμένα προσωπικά δεν είναι καθόλου ενδιαφέρον", είπε ο Docter, ο οποίος στις πλάτες του έχει τις τύχες της Pixar, ενώ στο παρελθόν έχει χαρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες επιτυχίες της, όπως "Inside Out/ Τα Μυαλά που κουβαλάς", Up!/ Ψηλά στον Ουρανό, Monsters Inc./ Μπαμπούλας Α.Ε. και "Soul". Τόνισε επίσης το γεγονός ότι το να γίνει μια κανονική ταινία για έναν αρουραίο θα ήταν "δύσκολο" επειδή "πολλά από αυτά που κάνουν δουλεύουν μέσα στους κανόνες του κόσμου των κινουμένων σχεδίων". 

Μάλιστα θέλησε να εξηγήσει κι άλλο τη σκέψη του αυτή για το "όχι" προς την Disney και την επιθυμία της για περισσότερα remakes λέγοντας: 

"Έτσι, αν βάλεις έναν άνθρωπο να μπει σε ένα σπίτι που αιωρείται, το μυαλό σου θα πει: "Για μισό λεπτό. Περίμενε. Τα σπίτια είναι πολύ βαριά. Πώς μπορούν τα μπαλόνια να σηκώσουν το σπίτι; Αλλά αν έχεις έναν καρτουνίστικο τύπο και στέκεται εκεί μέσα στο σπίτι, λες, 'Εντάξει, θα το χάψω'. Οι κόσμοι που έχουμε φτιάξει δεν μεταφράζονται πολύ εύκολα".

Ο Docter αναφέρθηκε και στο Inside Out 2 και πως η εμπορική του πορεία αναμένεται να κρίνει τις τύχες της Pixar κυριολεκτικά. "Αν το Inside Out 2  δεν πάει καλά στα σινεμά, νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σκεφτούμε ακόμα πιο ριζοσπαστικά για το πώς λειτουργούμε την επιχείρησή μας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για το Inside Out 2, η Φωτεινή Λεβογιάννη είδε το sequel που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από τις 13 Ιουνίου και αυτές είναι οι εντυπώσεις της