Τέλος στη σκηνοθετική καριέρα του Alex Garland - Ποια θα είναι η τελευταία του ταινία;

Σόκαρε με την αποκάλυψή του ο δημιουργός των “Annihilation“ και “Ex Machina“
01 Απριλίου 2024 22:36
Τέλος στη σκηνοθετική καριέρα του Alex Garland - Ποια θα είναι η τελευταία του ταινία;

O Άλεξ Γκάρλαντ έχει χαρίσει στην καριέρα του μερικά διαμαντάκια του ανεξάρτητου σινεμά, όπως το οσκαρικό "Ex Machina" και το "Annihilation". Επίσης, είναι ο σεναριογράφος του επίσης cult hit που λέγεται "28 Days Later" και ετοιμάζεται να γράψει το απόλυτο sequel με τίτλο "28 Years Later". 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία, με τίτλο "Civil War" (Εμφύλιος Πόλεμος) την οποία και γράφει και σκηνοθετεί, η οποία κιόλας έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές μέχρι τώρα, διατηρώντας ένα πολύ υψηλό σκορ στο 92% στο Rotten Tomatoes. 

Στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα The Guardian o Garland σόκαρε το σινεφίλ κοινό λέγοντας ότι σταματάει τη σκηνοθεσία ταινιών -κάτι το οποίο είχε δηλώσει παλιότερα και τώρα πρακτικά το επιβεβαιώνει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν άλλαξα κάτι στις αποφάσεις μου, Είμαι σε μια παρόμοια κατάσταση. Δεν σκοπεύω να σκηνοθετήσω άλλη ταινία στο άμεσο μελλον... Λατρεύω τον κινηματογράφο, αλλά η δημιουργία παραγωγή δεν υπάρχει εν κενώ. Υπάρχει μέσα στη ζωή μας και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο."

Επίσης ο Garland ανέφερε ότι το να δουλεύει με το καστ και το συνεργείο τον έκανε να ξενερώσει με την διαδικασία του να φτιάχνει ταινίες. Ωστόσο, δεν φεύγει από το κινηματογράφο προφανώς, καθώς σκοπεύει να παραμείνει ενεργός πίσω από τις κάμερες σε ρόλο σεναριογράφου, όπως θα κάνει στο 28 Years Later. Πρακτικά, το "Civil War" θα γίνει η τελευταία ταινία που σκηνοθετεί ο Γκάρλαντ στην καριέρα του.

Λίγα λόγια για το Civil War

Η νέα ταινία που σκηνοθετεί και υπογράφει σεναριακά ο Alex Garland των "Annihilation" και "Ex Machina", όντας μετρ του δυστικοπικού είδους, αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο πώς εξελίσσεται μια τέτοια υπόθεση, μέσα από τα μάτια μιας φωτορεπόρτερ που θέλει βγάλει προς τα έξω την αλήθεια για όλα όσα συμβαίνουν. 

Και εκτός του ιντριγκαδόρικου σεναρίου που φαντάζεται, συνοδεύεται και από ένα απαράμιλλο καστ εξαιρετικών ηθοποιών με τον Wagner Moura της σειράς "Narcos", την Kirsten Dunst των 'Spider-Man' και 'The Power of the Dog", τον Jesse Plemons (Breaking Bad, Better Call Saul, Killers of the Flower Moon), τον Nick Offerman (Parks & Rec, The Last of Us) σε ρόλο Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και τους Stephen McKinley Henderson (Dune), Sonoya Mizuno (Devs, Crazy Rich Asians) και Cailee Spaeny (Priscilla). 

 

H ταινία αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή της Α24 με κόστος που έφτασε τα $75 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε θέσει το "Beau is Afraid" ($35 εκατ.) και το "Τα Πάντα Όλα ($25 εκατ.). Πρόκειται για μια ακόμη -και ίσως η πιο ηχηρή- απόπειρα της Α24 να προσφέρει επικές blockbuster επιπέδου σειρές, καθώς αυτή τη μετάβαση από την παραγωγή αποκλειστικά indie παραγωγών, την είχε προμηνύσει εδώ και καιρό. Το Civil War μάλιστα θα προβληθεί και σε IMAX αίθουσες. 

Το Civil War θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 18 Απριλίου του 2024