Η Α24 το γυρνάει σε ταινίες δράσης και franchises μετά από πολλές απώλειες στο box office

Απομακρύνεται από τις κυκλοφορίες σήμα κατατεθέν της
12 Οκτωβρίου 2023 18:25
Η Α24 το γυρνάει σε ταινίες δράσης και franchises μετά από πολλές απώλειες στο box office

Το προπύργιο του ανεξάρτητου, ποιοτικού και ευρηματικού σινεμά, η Α24 αλλάζει ρότα και απομακρύνεται από τις κυκλοφορίες που εδώ και μια δεκαετία ήταν το σήμα κατατεθέν της. Ναι, αυτό το στούντιο που έχει χαρίσει αμέτρητα κινηματογραφικά δραματικά και τρόμου "διαμάντια" όπως τα The Witch, The Lighthouse, Hereditary, Midsommar, Uncut Gems, Deus Ex Machina, και πιο πρόσφατα τα οσκαρικά "The Whale" και 'Everything Everywhere All At Once". 

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του The Wrap φαίνεται πως η Α24 θα προσανατολιστεί περισσότερο "σε ταινίες δράσης και μεγάλα IP/franchises" από εδώ και πέρα ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων απωλειών που είχε στο box office. Οι πληροφορίες έρχονται από τον επικεφαλής αποκτημάτων της εταιρίας, Noah Sacco, ο οποίος πήγε στις εταιρίες ταλέντων το περασμένο καλοκαίρι αναζητώντας τέτοιου είδους projects χωρίς να δίνει έμφαση στις είδος του δράματος, σηματοδοτώντας έτσι μια στροφή 180 μοιρών στην στρατηγική της. 

Το ρεπορτάζ, ωστόσο, τονίζει, πάντα βάσει των όσων είπε ο Sacco, ότι η Α24 θα συνεχίσει να αποκτά και να φέρνει στην οθόνη ανεξάρτητες δραματικές ταινίες, αλλά θα απομακρυνθεί απο το να παράγει τόσες πολλές σε ένα χρόνο. Παραγωγός με γνώση των πραγμάτων εντός της Α24 αναφέρει ότι θα στηρίζει σκηνοθέτες όπως ο Ari Aster και ο David Lowery (The Green Knight) απλώς θα κυκλοφορούν λιγότερες τέτοιες ταινίες. 

 

Εάν θα μπορέσει να βρει τη χρυσή τομή στο να φέρνει καλαίσθητες, δραματικές και ανεξάρτητες παραγωγές μαζί με μερικές πιο blockbuster τύπου παραγωγές (βλ. "Τα Πάντα Όλα"), αυτό μένει να φανεί στο μέλλον. Πάντως πολλοί στη βιομηχανία ανησυχούν για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού της Α24, αλλά και να χάσει την ταυτότητά της. Άλλωστε αυτή και η NEON είναι οι μεγαλύτεροι εναπομείναντες διανομείς τέτοιου είδους ταινιών που αναμφίβολα στις μέρες μας σπανίζουν να βρεθούν στις αίθουσες. 

Κινήσεις πως θα μεταβεί σε sequels και IPs έχουν γίνει ήδη από την Α24 όπως με την τριλογία των "Χ" ταινιών (Pearl, X, Maxxxine), αλλά και το γεγονός ότι έδωσε από τώρα το πράσινο φως στο sequel του "Talk To Me". Ακόμη ακούγεται ότι κυνήγησε και εξασφάλισε τα δικαιώματα του franchise των Halloween ταινιών για νέες ταινίες και σειρές παραγωγής της. 

"O κλάδος των auteur ταινιών και σκηνοθετών είναι φασαριόζικος, έχει μεγάλο ρίσκο και δεν ελκύει πιθανούς αγοραστές. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εάν αναζητάς χρηματοδότηση ή πιθανούς αγοραστές" αναφέρει ένας κορυφαίος ατζέντης στο The Wrap. 

Tags: