The Boy and the Heron: Μάθαμε σε ποια υπηρεσία θα παίζει η οσκαρική ταινία του Hayao Miyazaki

Για τις ΗΠΑ
13 Μαρτίου 2024 00:48
The Boy and the Heron: Μάθαμε σε ποια υπηρεσία θα παίζει η οσκαρική ταινία του Hayao Miyazaki

Η πιο πρόσφατη ταινία του Hayao Miyazaki μάγεψε το κοινό, αφού έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τους περισσότερους που την είδαν. Ο λόγος γίνεται για το οσκαρικό πλέον The Boy and the Heron, το οποίο έλαμψε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στα Oscars κερδίζοντας το βραβείο της καλύτερης animated ταινίας. Η ταινία πέρασε πρόσφατα από τους κινηματογράφους και μόλις μάθαμε για μία μεγάλη συμφωνία που έκλεισε το Studio Ghibli.

Αναλυτικότερα, το HBO ανακοίνωσε ένα πολυετές συμβόλαιο με την GKIDS (εταιρία διανομής ταινιών) για να παίζει αποκλειστικά στις ΗΠΑ όλες τις ταινίες του Studio Ghibli. Έτσι, έγινε γνωστό ότι η streaming υπηρεσία που θα καταφθάσει το The Boy and the Heron θα είναι το Max (πρώην HBO Max). Μάλιστα, έχει οριστεί για να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμο το The Boy and the Heron στο Max, αλλά να σας υπενθυμίσουμε, ότι όσον αφορά την Ελλάδα, πολλές υπηρεσίες έχουν ταινίες από το Studio Ghibli. Για παράδειγμα, το Netflix έχει ήδη στον κατάλογό του παλιές κλασσικές ταινίες του Miyazaki, ενώ και το Vodafone TV έχει αποκλειστικό περιεχόμενο από τον κατάλογο του Max. Έτσι, δε γνωρίζουμε πότε ή ποια υπηρεσία θα φέρει την ταινία στην Ελλάδα.

Προς το παρόν, μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας για το The Boy and the Heron πατώντας εδώ.

Ακολουθεί η πλοκή της ταινίας:

Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας. Το αγόρι στο νέο κόσμο κάνει ουσιαστικούς φίλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του, και συναντά τον δημιουργό του κόσμου.

Τη φωνή τους δανείζουν οι Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura, Shōhei Hino, Ko Shibasaki και Takuya Kimura.

Το The Boy and the Heron (Το Αγόρι και ο Ερωδιός) έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίουσες την 1η του Φεβρουαρίου.