Madame Web: Επίσημα έγινε η χειρότερη Spider-Verse ταινία στην ιστορία

Την ίδια ώρα το τρολάρισμα στα social media έχει πάει σύννεφο
18 Φεβρουαρίου 2024 10:37
Madame Web: Επίσημα έγινε η χειρότερη Spider-Verse ταινία στην ιστορία

Αυτό που γίνεται με την ταινία Madame Web της Sony Pictures δεν το περίμενε κανείς. Έχει αποκτήσει μια τόσο αρνητική δημοσιότητα που συζητιέται έντονα στα social media για το γεγονός πως είναι τόσο κακή που προκαλεί γέλια μέχρι δακρύων.

Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσημα πλέον από τις βαθμολογίες της ταινίας στο Rotten Tomatoes, εκεί όπου έχει ανακυρηχθεί ως η χειρότερη Spider-Verse ταινία στην ιστορία, καθώς μετά από 181 reviews, το σκορ της βρίσκεται στο 13% και στο 55% για το κοινό.

Με αυτόν τον τρόπο έσπασε το ρεκόρ του "Morbius" και τοποθετείται στο ανάλογο "πάνθεον" των χειρότερων superhero ταινιών στην ιστορία λίγο πίσω από ταινίες όπως "Elektra (11%), Batman & Robin (11%) και Superman IV: Quest for Peace (10%) μεταξύ άλλων. Στη σύγχρονη μετά-MCU εποχή του είδους όμως κατάφερε να είναι η 2η χειρότερη που έχει κυκλοφορήσει, μετά το "The Fantastic Four" του 2015 το οποίο ίσως και να μη ξεπεραστεί ποτέ με σκορ 9%. 

Βέβαια, υπάρχει και η πλευρά των θεατών που θέλησε να διακωμωδήσει την κατάσταση είτε γιατί μετάνιωσε το εισιτήριο που πλήρωσε είτε γιατί είναι τόσο κακή που πολλές σκηνές τους έκαναν να ξεσπούν στα γέλια. Τα τρολαρίσματα πήγαν σύννεφο ενώ αναρτούνται και "διθυραμβικές" κριτικές που της δίνουν 10/10, φτάνοντας σε σημείο να τη συγκρίνουν με το σκηνοθετικό στυλ του David Lynch. Μια παρόμοια κατάσταση με αυτή που είχε διαμορφωθεί μετά το Morbius. 

Δείτε μερικά από τα καλύτερα tweets παρακάτω: 

Πρωταγωνιστούν οι: Dakota Johnson (50 Shades trilogy), Sydney Sweeney (από τη σειρά Euphoria) ως Julia Carpenter, Isabela Merced ως Anya Corazon (Spider-Girl των comics), και Celeste O'Connor που επίσης θα παίξει μια variant της Spider-Woman. Τον μεγάλο κακό της ταινίας υποδύεται ο Tahar Rahim (The Serpent) ως Ezekiel Sims, Adam Scott (Ben Parker) και Emma Roberts (MJ Parker). 

Τις εντυπώσεις μας από την ταινία, που επιμελήθηκε η Φωτεινή Λεβογιάννη θα βρείτε πατώντας εδώ