Poor Things: Μάθαμε πόσα χρήματα έχει βγάλει η ταινία του Λάνθιμου μέχρι σήμερα

Ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο εισπράξεων
29 Ιανουαρίου 2024 15:37
Poor Things: Μάθαμε πόσα χρήματα έχει βγάλει η ταινία του Λάνθιμου μέχρι σήμερα

Το Poor Things παίζει στους κινηματογράφους της Ελλάδας από την 1η Ιανουαρίου και σε ορισμένες χώρες από τον Δεκέμβριο. Έχει περάσει ένας μήνας περίπου από τότε που έκανε πρεμιέρα η επιτυχημένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και μόλις έγινε γνωστό πόσα χρήματα έχει βγάλει μέχρι σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό, το Poor Things τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι στιγμής, καθώς μάθαμε ότι έχει ξεπεράσει πλέον τα 50 εκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως (51.092.797). Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο που αναμένεται να ανέβει κι άλλο για όσο θα βρίσκεται στα σινεμά, αν και σύμφωνα με αναλυτές, είναι δύσκολο να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια σε εισπράξεις.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η προηγούμενη μεγάλη ταινία του Λάνθιμου, το The Favourite, το οποίο απέσπασε και Όσκαρ, είχε συνολικά έσοδα λίγο πάνω από 95 εκατομμύρια δολάρια.

Το Poor Things έχει ήδη κατακτήσει πολλά βραβεία από εκθέσεις και είναι μεγάλο φαβορί και για τα επερχόμενα Όσκαρ με 11 συνολικές υποψηφιότητες.

Η περίληψη του Poor Things αναφέρει:

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Στο Poor Things εμφανίζονται οι εξής ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley, Suzy Bemba, Kathryn Hunter και Wayne Brett. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Λάνθιμος, αλλά το σενάριο έχει γράψει ο πολύ στενός συνεργάτης του, Tony McNamara, ο οποίος έχει δουλέψει και στο οσκαρικό, "The Favourite".

Την άποψή μας και για το πώς ο Λάνθιμος γιορτάζει τη ζωή με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μπορείτε να την μάθετε αν κάνετε κλικ εδώ.

Το Poor Things προβάλλεται στους κινηματογράφους της Ελλάδας εδώ και ένα μήνα.