Σε ένα παράλληλο σύμπαν, η Jodie Foster είναι η Πριγκίπισσα Leia των Star Wars

H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τώρα γιατί έριξε άκυρο στην πρόταση της Lucasfilm
19 Ιανουαρίου 2024 09:29
Σε ένα παράλληλο σύμπαν, η Jodie Foster είναι η Πριγκίπισσα Leia των Star Wars

Σε ένα παράλληλο σύμπαν η οσκαρική Τζόντι Φόστερ (Jodie Foster) υποδύεται την Πριγκίπισσα Λέια και στις 9 ταινίες του Skywalker Saga που κλείνει θριαμβευτικά με το 'Star Wars: Episode 9: Duel of Fates'. Μόνο που αυτό δεν είναι παρά ένα σενάριο και για εμάς ενδιαφέρον "What If?" σενάριο που θα μας αφήσει με την απορία τι θα γινόταν εάν η αείμνηστη Carrie Fisher δεν έπαιρνε τον ρόλο της πιο αγαπητής διαστημικής πριγκίπισσας της μεγάλης οθόνης. 

Αυτό το σενάριο αποκάλυψε ότι παραλίγο θα συνέβαινε η Jodie Foster προς τα τέλη των 70's, στο πλαίσιο της συνέντευξής της στην βραδινή εκπομπή Tonight Show με τον Jimmy Fallon για να προωθήσει το νέο της ρόλο στη σειρά 'True Detective: Night Country. "Έχεις παίξει σε τόσο εμβληματικούς ρόλους και αγαπάς αυτό που κάνεις. Αλλά είδα αυτό το άρθρο στο ίντερνετ, ότι σου πρότειναν το ρόλο της Λέια για το Star Wars, αληθεύει;" 

Εκεί η Φόστερ απάντησε ότι πράγματι έτσι συνέβη και αποκάλυψε το ρόλο που δεν πήρε το ρόλο: "Α ναι πράγματι. Ήθελαν μια μικρότερη ηλικιακά Λέια αλλά είχα κάτι άλλο εκείνο τον καιρό και υπήρχε conflict. Έκανα μια ταινία της Disney και δεν ήθελα να την ακυρώσω επειδή ήδη είχα υπογράψει. Και έκαναν φοφερή δουλειά. Δεν ξέρω κατά πόσο καλή θα ήμουν. Ίσως να είχα διαφορετικά μαλλιά. Ίσως να τα έκανα σε σχήμα ανανά"

Εκείνη την εποχή η Foster είχε γυρίσει ή γύριζε τη θρυλική ταινία "Taxi Driver" (1976) και όταν κυκλοφόρησε η πρώτη Star Wars ταινία το 1977 ήταν περίπου 15 ετών. Αν και η ίδια παρέλειψε να αναφέρει ποια ταινάι της Disney ανέφερε, εικάζεται ότι ήταν το "Freaky Friday" που κυκλοφόρησε επίσης το 1976. Η Φίσερ ήταν 19 ετών όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Star Wars.