Έρχεται το απόλυτο sequel του 28 Days Later από τους Danny Boyle και Alex Garland

Απώτερος σκοπός να γίνει μια νέα τριλογία ταινιών που θα ξεκινάει με το 28 Years Later
11 Ιανουαρίου 2024 18:19
Έρχεται το απόλυτο sequel του 28 Days Later από τους Danny Boyle και Alex Garland

Μια συνέχεια των ταινιών "28 Days Later" και "28 Weeks Later" ήταν κάτι που τόσο οι fans όσο και οι δημιουργοί ήθελαν αλλά ποτέ δεν βρήκαν την κατάλληλη στιγμή για να γίνει, μόνο που αυτή η στιγμή ήρθε τελικά. 

Tο απόλυτο sequel λοιπόν της cult zombie ταινίας του 2002 που άφησε τη δική της υστεροφημία στο genre είναι γεγονός, με τους Danny Boyle και Alex Garland να ανακοινώνουν επίσημα ότι ετοιμάζουν το "28 Years Later" (28 Χρόνια Μετά). Ο Boyle στην προκειμένη θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία και ο Alex Garland θα αναλάβει την γραφή της όπως έκανε και με το "28 Μέρες Μετά", κάνοντας λοιπόν μια πολυπόθητη επιστροφή για ένα project που ψηνόταν χρόνια τώρα. 

Οι δυο τους άλλωστε είχαν μιλήσει δημόσια για την επιθυμία τους να κάνουν το "28 Months Later" όπως το είχαν ονομάσει πρόχειρα, αλλά φαίνεται πως το έργο εξελίχθηκε. Το project πρόκειται να προταθεί σε διάφορα στούντιο και streamers που θα θέλουν να το αποκτήσουν μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με διάφορες πηγές του The Hollywood Reporter. 

Οι Boyle και Garland ευελπιστούν αυτό το sequel να αποτελέσει την αρχή για μια νέα τριλογία ταινιών, τα οποία ο Garland μάλιστα έχει ήδη συμφωνήσει να υπογράψει το σενάριό τους όταν και όποτε βγουν. Λέγεται μάλιστα ότι το budget τους θα είναι γύρω στα 75$ εκατομμύρια δολάρια για την κάθε μία, κάτι που συγκριτικά με την πρώτη είναι σχεδόν 10 φορές πάνω. Για παράδειγμα το 28 Days Later είχε γυριστεί με κόστος περίπου $8 εκατομμύρια και έφερε στα ταμεία του πάνω από 85.7 εκατομμύρια δολάρια

Το πρόσωπο που δεν έχει κλειδώσει για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο 28 Years Later είναι ο Cillian Murphy, o οποίος στην ταινία του 2002 υποδύθηκε τον πρωταγωνιστή Jim.

Στο ενδεχόμενο επιστροφής του για το 28 Years Later, ο Cillian Murphy είχε δώσει πριν από καιρό μια ευθεία απάντηση στο Collider, θέτοντας δύο όρους. "Μιλούσα με τον Danny Boyle πρόσφατα και του είπα 'Κοίταξε Danny γυρίσαμε την ταινία στα τέλη του 2000". Οπότε νομίζω ότι σίγουρα φτάνουμε στο 28 Χρόνια Μετά. Αλλά πάντοτε του έλεγα ότι με ψήνει. Θα ήθελα πολύ να το κάνω. Εάν ο Alex πιστεύει ότι το έχει το σενάριο και ο Danny θέλει να το σκηνοθετήσει, τότε θα το έκανα σίγουρα" είπε ο Murphy. 

Μήπως η συμμετοχή του Murphy είναι απλά θέμα χρόνου; Θα δείξει, πάντως ο ηθοποιός βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία "Oppenheimer", η οποία οδεύει προς ολοταχώς για τα Oscars του 2024.