28 Years Later: Η συνέχεια των zombie ταινιών φαίνεται να παίρνει μπρος

Με επιστροφή Danny Boyle στη σκηνοθεσία και Alex Garland στο σενάριο
11 Ιουλίου 2023 19:15
28 Years Later: Η συνέχεια των zombie ταινιών φαίνεται να παίρνει μπρος

Υπάρχουν ευχάριστα νέα για όσους περιμένετε τη συνέχεια των "28 Days Later" και "28 Weeks Later" καθώς 16 χρόνια μετά από την τελευταία ταινία, μαθαίνουμε πως κάτι κινείται έντονα. 

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια οι προσπάθειες των Alex Garland και Danny Boyle να μην ευδοκίμησαν για το sequel που θα λεγόταν "28 Months Later", αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι θα έχει έναν διαφορετικό τίτλο. Οι δύο συχνοί συνεργάτες, που υπέγραψαν σενάριο και σκηνοθεσία των δύο προηγούμενων κεφαλαίων της ζόμπι σειράς ταινιών, αποκάλυψαν πως συζητιέται έντονα η συνέχεια. 

Συγκεκριμένα οι Garland (Devs, Annihilation) και Boyle (Trainspotting) μίλησαν στο Inverse εκεί όπου αποκάλυψαν ότι η ταινία θα ονομάζεται τελικά "28 Years Later" (28 Χρόνια Μετά). "Πριν μερικά χρόνια μου γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό ότι καλύτερα θα έπρεπε να είναι 28 Days Later. Στον Danny άρεσε η ιδέα" ανέφερε ο Garland. 

Από την άλλη ο Boyle αποκάλυψε ότι πράγματι γίνονται σοβαρές συζητήσεις για τη συνέχεια πλέον μετά από τόσα χρόνια: "Επομένως μιλάμε και συζητάμε για το ενδεχόμενο αυτό αρκετά σοβαρά και αρκετά προσεκτικά. Αν δε θέλει να το σκηνοθετήσει ο ίδιος του (Garland) τότε ψήνομαι εγώ να το αναλάβω, εφόσον μπορέσουμε να εκτελέσουμε μια εξίσου καλή ιδέα". 

Ποιο είναι το τρίτο σημαντικό κομμάτι του παζλ για αν δέσει το sequel του 28 Days Later; Ο πρωταγωνιστής του Cillian Murphy, ο οποίος μετά την θητεία του στη σειρά "Peaky Blinders" πλέον έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο αστέρα του Χόλιγουντ, που ετοιμάζεται να λανσάρει την πρώτη του blockbuster ταινία, το "Oppenheimer" σε σκηνοθεσία Christopher Nolan. 

Στο ενδεχόμενο επιστροφής του για το 28 Years Later, ο Cillian Murphy απάντησε ευθέως στο Collider και σε σχετική ερώτηση του μέσου, θέτοντας δύο όρους. "Μιλούσα με τον Danny Boyle πρόσφατα και του είπα 'Κοίταξε Danny γυρίσαμε την ταινία στα τέλη του 2000". Οπότε νομίζω ότι σίγουρα φτάνουμε στο 28 Χρόνια Μετά. Αλλά πάντοτε του έλεγα ότι με ψήνει. Θα ήθελα πολύ να το κάνω. Εάν ο Alex πιστεύει ότι το έχει το σενάριο και ο Danny θέλει να το σκηνοθετήσει, τότε θα το έκανα σίγουρα" είπε ο Murphy. 

Αν και το ενδεχόμενο να στηθούν ιδανικά τα κομμάτια του παζλ αυτού δεν έχει "κλειδώσει", σίγουρα αναμένονται εξελίξεις για το 28 Years Later.