O Willem Dafoe απέκτησε αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας, μετά το θρίαμβο του Poor Things στις Χρυσές Σφαίρες

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή παραλαβής
09 Ιανουαρίου 2024 19:02
O Willem Dafoe απέκτησε αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας, μετά το θρίαμβο του Poor Things στις Χρυσές Σφαίρες

Ο Γουίλεμ Νταφόε (Willem Dafoe) έλαβε το δικό του αστέρι στην περίφημη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, μόλις ένα 24ωρο μετά τον θρίαμβο της ταινίας "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου στις Χρυσές Σφαίρες, εκεί όπου πρωταγωνιστεί μαζί με την Emma Stone και τον Mark Ruffalo

"Είναι τιμητικό να βρίσκομαι εδώ και να συμμετέχω σε αυτό. Είναι υπέροχο να είμαι μέρος αυτής της κοινότητας καλλιτεχνών και ανθρώπων που με το να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να βλέπουμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική, μας κάνουν να νιώθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και μας ενώνουν", είπε ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός. "Δεν μπορώ να σταματήσω να χαμογελάω. Νιώθω σαν χαζοχαρούμενος, αλλά αυτό είναι υπέροχο".  δήλωσε επίσης στο πλαίσιο της βράβευσής του. 

Ο Dafoe έχει παίξει αμέτρητους ρόλους οι οποίοι έμειναν στη συνείδηση του κοινού και την κινηματογραφική ιστορία για ξεχωριστούς λόγους. Ανάμεσά τους ήταν αυτός στο "Platoon" (1986), του βρικόλακα στην ταινία "Η Σκιά του Βρικόλακα", του "Bobby" στο "Florida Project" και του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο "At Eternity's Gate", τέσσερις ρόλοι που του χάρισαν ισάριθμες υποψηφιότητες για Όσκαρ. Επίσης υποδύθηκε τον Norman Osborne στις ταινίες του Spider-Man, τον φαροφύλακα στο "The Lighthouse", αλλά και πρόσφατα τον "Godd" (Γκοντ) στο "Poor Things" του Λάνθιμου. 

Στην τελετή όπου τιμήθηκε με το περίφημο αστέρι τον συνόδευσαν αρκετοί συνάδελφοί του, ανάμεσά τους η Patricia Arquette (Lost Highway) και ο Pedro Pascal (The Last of Us), οι οποίοι μίλησαν για το ταλέντο και την γενναιοδωρία του. 

Tags: