Ο Michael Mann δεν ψήνεται να σκηνοθετήσει ταινία με υπερήρωες

Αλλά του αρέσει αρκετά το Guardians of the Galaxy
23 Δεκεμβρίου 2023 16:03
Ο Michael Mann δεν ψήνεται να σκηνοθετήσει ταινία με υπερήρωες

Ο Michael Mann, ο οποίος είναι σκηνοθέτης του θρυλικού Heat, αλλά και του πρόσφατου Ferrari είπε ότι δεν ψήνεται καθόλου να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για μία ταινία με υπερήρωες. Ωστόσο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, του αρέσει το Guardians of the Galaxy της Marvel, αλλά όχι και τόσο η 3η ταινία της σειράς.

Μεταξύ άλλων, ο Mann είπε ότι κάνει μόνο ταινίες για τις οποίες αισθάνεται πάθος για αυτές και που τον βγάζουν λίγο πιο έξω από το “confront zone” του, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι θα ήθελα να κάνει ένα sci-fi project, αλλά όχι με superheroes.

Εκεί κάνω την καλύτερη δουλειά μου. Θα ήθελα να γίνω τεχνίτης σκηνοθέτης, να πηγαίνω από ταινία σε ταινία, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήμουν πολύ καλός σε αυτό. Δεν τρέχει στο αίμα μου… Από την άλλη, πιστεύω ότι οι Guardians of the Galaxy, για παράδειγμα, όχι απαραίτητα αυτό το τελευταίο, αλλά τα δύο προηγούμενα, έχουν πραγματικά δουλευτεί και μου αρέσει να τα βλέπω.

Και ο λόγος που έχουν δουλευτεί είναι επειδή έχουν μια πραγματικά, πολύ καλή δομή στην ιστορία τους. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ συναρπαστικό μέσο. Ας μην πω κάτι που θέλω να κάνω. Θέλω να κάνω ένα έργο επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι υπερήρωες…

Αυτά ήταν τα λόγια του διάσημου δημιουργού, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα στο Deadline ότι η επόμενη ταινία του είναι το Heat 2. “Η Meg Gardiner και εγώ γράψαμε το μυθιστόρημα του Heat 2, το οποίο βγήκε όταν γυρίζαμε το Ferrari. Θα είναι η επόμενη ταινία που θα γυρίσω” είχε δηλώσει.

Το Heat 2 είναι γεγονός από τον Michael Mann

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το Heat 2 λειτουργεί ως prequel αλλά και sequel μαζί. Η ιστορία του ακολουθεί τον McCauley, τον Chris Shiherlis και τον Vincent Hanna στα χρόνια που έλαμψαν στο Λος Άντζελες και εξιστορεί παράλληλα τι απέγιναν αυτοί οι χαρακτήρες μετά από χρόνια.

Το Heat 2, λοιπόν, θα είναι η επόμενη ταινία του Michael Mann, αλλά προς το παρόν δε γνωρίζουμε το cast διότι είναι ακόμα πολύ νωρίς. Η συνέντευξη του σκηνοθέτη έγινε μέσα από το The Discourse podcast του The Playlist.

Tags: