Ένα μεγάλο μυστήριο του Home Alone λύθηκε από ομάδα οικονομολόγων

Όχι δεν είναι φάρσα
23 Δεκεμβρίου 2023 11:21
Ένα μεγάλο μυστήριο του Home Alone λύθηκε από ομάδα οικονομολόγων

Θα είστε σε αυτό το άρθρο επειδή εδώ και χρόνια παρακολουθείτε κάθε Χριστούγεννα το "Μόνος στο Σπίτι", μια ταινία συννυφασμένη με το εορταστικό κλίμα αυτών των ημερών. Τόσες φορές που την έχει δει ο κόσμος την έχει ξεψαχνίσει σε τέτοιο βαθμό που γεννιούνται πλέον και τα πιο τραβηγμένα  -ή και όχι τόσο- ερωτήματα για διάφορες πτυχές της ταινίας. 

Ένα από αυτά τα ερωτήματα που ίσως να σας δημιουργήθηκε όταν βλέπατε αυτό το υπέροχο και τεράστιο διόροφο σπίτι στα προάστια του Σικάγο, να είναι "πως στο καλό κατάφεραν να μένουν σε ένα τέτοιο σπίτι" και μέσα σε όλα αυτά να πάνε πλουσιοπάροχες διακοπές στο Παρίσι. Λοιπόν, μια ομάδα οικονομολόγων έκατσε να λύσει αυτό το μυστήριο, βάζοντας κάτω διάφορα στοιχεία που μπορεί να τους δώσουν πληροφορίες για το εισόδημα των McCallister. 

Σε ειδικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στους Νew York Times, μια ομάδα οικονομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Σικάγο έκαναν διατριβή στα οικονομικά των McCallisters και της περιουσίας τους, βάσει των όσων δείχνει η ταινία "Home Alone" και αποκαλύπτει το αντίστοιχο novelization. 

Καταρχήν, το σπίτι των ΜακΚάλιστερ βρίσκεται σε μια από τις πλουσιότερες γειτονιές όχι μόνο του Σικάγο αλλά και ολόκληρων των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι μόνο το 1% του πληθυσμού του Σικάγο μπορεί να μείνει εκεί τόσο τότε στο 1990 όπου διαδραματίζεται το Home Alone όσο και στο σήμερα. 

Έλαβαν υπόψιν πληροφορίες από το αντίστοιχο βιβλίο της ταινίας, το οποίο υπέγραψε ο Todd Strasser, ο οποίος αναφέρει ότι δεν είχε ιδιαίτερη επίβλεψη από τους δημιουργούς και τον σκηνοθέτη Chris Colombus για το τι θα πρόσθετε στην πλοκή. Επομένως έγραψε τον Peter McCallister, πατέρα του Κέβιν, ως έναν επιχειρηματία χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες, και την Kate McCallister, μητέρα του Κέβιν, ως μία σχεδιάστρια μόδας. 

Ο Stresser πίστευε πάντοτε στα σίγουρα ότι οι McCallisters δεν είναι τίποτα "κροίσοι" και σούπερ πλούσιο, αλλά θα τους κατέτασσε "πάνω από τη μεσαία τάξη" των κοινωνικών στρωμάτων. Εν τέλει ο συγγραφέας είπε ότι ήταν χαρούμενος που άφησαν στην άκρη και γενικώς ασαφή την περιουσία των ΜακΚάλιστερ.

Γίνεται λόγος όμως δεν πλήρωσαν οι γονείς του Κέβιν τα εισιτήρια για το ταξίδι. Ο Θείος Ρομπ πλήρωσε και για τα 15 εισιτήρια των ΜακΚάλιστερ -μερικά εξ αυτών στης business class, επομένως το άρθρο αναφέρει ότι πιθανότατα να είναι αυτός ο πλουσιότερος της οικογενείας. 

Με μερικούς υπολογισμούς η ομάδα των οικονομολόγων της Κεντρικής Τράπεζας υποστηρίζουν ότι οι McCallisters θα έπρεπε να έχουν ως νοικοκυριό συνολικά ετήσιο εισόδημα ύψους τουλάχιστον $305.000 το 1990 ή γύρω στα $665.000 δολάρια αν ζούσαν στο 2022, ώστε να μπορούν να έχουν αγοράσει και διατηρήσει ένα τέτοιο σπίτι.