Αν το Twilight γυριζόταν σήμερα ποιοι θα έπαιζαν τον Edward και την Bella;

Η σκηνοθέτης της πρώτης Twilight ταινίας αποκαλύπτει
27 Νοεμβρίου 2023 23:58
Αν το Twilight γυριζόταν σήμερα ποιοι θα έπαιζαν τον Edward και την Bella;

Οι ταινίες Twilight εκτόξευσαν τις καριέρας των Robert Pattinson και Kristen Stewart κάνοντάς τους εν μία νυκτί αστέρες του Χόλιγουντ που έγιναν αφίσες σε αμέτρητα εφηβικά δωμάτια πίσω στο 2008 όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία. 

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ ποιοι ηθοποιοί θα έπαιζαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Edward και της Bella αν γυριζόταν σήμερα ένα remake του; Την απάντηση έδωσε η Catherine Hardwicke, σκηνοθέτρια του πρώτου Twilight. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο podcast "Watchalong" πρότεινε δύο πολύ καυτά και ανερχόμενα πρόσωπα του Χόλιγουντ: τον Jacob Elordi και την Jenna Ortega. Από τη μία τον Elordi τον μάθαμε μέσα από τη σειρά "Euphoria" του HBO, θα παίξει τον Έλβις Πρίσλεϊ στην ταινία "Priscilla", ενώ παραλίγο να ήταν και ο νέος κινηματογραφικός Σούπερμαν της DC. Από την άλλη, την Ortega την μάθαμε από τις ταινίες Scream (2021) και "Scream 6" (2022) και τη σειρά Wednesday, η οποία την έκανε παγκοσμίως γνωστή μιας και αποδείχθηκε μια από τις πιο viral και επιτυχημένες σειρές στην ιστορία του Netflix. 

Η Hardwicke συμφώνησε με τον δημοσιογράφο Josh Horowitz πως θα ήταν καταπληκτικές επιλογές και οι δύο. "O Elordi είναι καταπληκτικός. Πιθανότατα να ήταν ο Edward του σήμερα" είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης θυμήθηκε την ιστορία που οι ιθύνοντες της Warner Bros. είχαν αμφιβολίες για το εάν ο Πάτινσον ήταν αρκετά... όμορφος για τον ρόλο του Edward. "Όταν ήρθε στο σπίτι μου, είχε μαύρες αφέλειες στα μαλλιά του και ήταν κάπως εκτός φόρμας επειδή έβγαινε συνέχεια στις μπυραρίες", ανέφερε ο Hardwicke για την οντισιόν του Pattinson. "Αφού κάναμε τις διασκεδαστικές οντισιόν με την Kristen στο σπίτι μου για μερικές ώρες, τότε κοίταξα το επόμενο πρωί όλο το υλικό που τράβηξα και ηχογράφησα και σκέφτηκα ότι δούλευε όχι μόνο από κοντά αλλά και στην οθόνη. Έπρεπε να βεβαιωθώ. Φυσικά από κοντά είχα παρασυρθεί, αλλά πρέπει να είσαι σίγουρη ότι μεταφράζεται και στην οθόνη"

Οι πέντε ταινίες του franchise που είναι γνωστό ως "The Twilight Saga" ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2012 με την τελευταία ταινία "Twilight: Breaking Dawn - Part 2". Αποτέλεσαν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες συγκεντρώνοντας πάνω από $3.4 δισεκατομμύρια συνολικά στο παγκόσμιο box office μετατρέποντας σε αστέρες τους τότε άγνωστους πρωταγωνιστές τους, Robert Pattinson, Kristen Stewart και Taylor Lautner.