O Christopher Nolan απαντά στις φήμες για την σκηνοθεσία του επόμενου James Bond

Ο Βρετανός σκηνοθέτης θα πάει από τον Oppenheimer στον πράκτορα 007;
23 Νοεμβρίου 2023 18:04
O Christopher Nolan απαντά στις φήμες για την σκηνοθεσία του επόμενου James Bond

Τους τελευταίους μήνες είχε κυκλοφορήσει έντονα μια φήμη που έλεγε πως ο Christopher Nolan συζητάει το ενδεχόμενο να αναλάβει την σκηνοθεσία της επόμενης ταινίας του James Bond.

O Nolan άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν για τις συνεντεύξεις του ενόψει του Oppenheimer είχε εκφράσει την επιθυμία του να σκηνοθετήσει μια ταινία του "007" όντας ο ίδιος του τρελαμένος με τα μυθιστορήματα του Ian Fleming και φυσικά Βρετανός στην καταγωγή. 

Το Associated Press κάθισε με τον Κρίστοφερ Νόλαν για μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης και η δημοσιογράφος κόλλησε μια ερώτηση πάνω στην κουβέντα για το όλο θέμα που προκλήθηκε με τον ίδιο και το franchise του James Bond. Ο σκηνοθέτης του "Oppenheimer", απάντησε μια και καλή στα όσα ακούγονται. Θα είναι ο επόμενος σκηνοθέτης του "Bond 26" ή όχι; Δείτε τι είπε: 

"Όχι, δυστυχώς όχι. Δεν αληθεύουν αυτές οι φήμες, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η απεργία τελείωσε και μπορούμε όλοι να επιστρέψουμε στη δουλειά μας".

Το "δυστυχώς όχι" στην απάντησή του υποδηλώνει πως ενώ θα ήθελε να κάνει μια James Bond ταινία -άλλωστε το TENET ήταν μια κατασκοπική ταινία στη βάση της- αλλά λόγω του ότι επιθυμεί να έχει απόλυτο δημιουργό έλεγχο στα projects του, ίσως να αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους παραγωγούς του Bond, όπως την Barbara Broccoli. 

Για την επόμενή του ταινία μίλησε φευγαλέα ο Nolan σε μια άλλη συνέντευξή του, λέγοντάς ότι θα ήθελε να κάνει μια λιγότερο ζοφερή ταινία, μετά το Oppenheimer. 

Η ταινία ολοκλήρωσε την box office διαδρομή της με εισπράξεις άνω των $950 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί επίτευγμα για ένα βιογραφικό φιλμ διάρκειας 3 ωρών και R-rated (ακατάλληλο για ανηλίκους). Κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά βιογραφική ταινία όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ του "Bohemian Rhapsody".

To Oppenheimer θεωρείται ως ένα από τα φαβορί της κούρσας των Βραβείων Όσκαρ του 2024 σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες όπως Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού, Β' Ανδρικού, Β' Γυναικείου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μοντάζ, Ειδικών Εφέ, Ήχου, Soundtrack και Φωτογραφίας.