Τι γίνεται με τις φήμες που θέλουν τον Nolan να σκηνοθετεί την επόμενη James Bond ταινία;

Τι ισχύει και πώς συνδέθηκε ο σκηνοθέτης του Oppenheimer με το “Bond 26“
30 Σεπτεμβρίου 2023 14:12
Τι γίνεται με τις φήμες που θέλουν τον Nolan να σκηνοθετεί την επόμενη James Bond ταινία;

Αναζωπυρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα οι φήμες που θέλουν τον Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan) να σκηνοθετεί την επόμενη ταινία του franchise του James Bond. Τι ισχύει όμως για το ενδεχόμενο αυτό, αληθεύουν οι φήμες ή όχι; 

Όλα ξεκίνησαν από το site World of Reel που επικαλέστηκε μια ανάρτηση ενός insider σε ένα forum που ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης του "Oppenheimer" βρίσκεται σε συζητήσεις όχι να κάνει μόνο μία αλλά τουλάχιστον δύο ταινίες James Bond. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκε το μέσο, η EON Productions και η Amazon που κατέχουν τα δικαιώματα των ταινιών του "007" λένε πως προκρίνουν το όνομα του Nolan για να κάνει την επόμενη ταινία James Bond, καθώς θέλουν ένα "πλήρες reboot" για τον Πράκτορα 007 της μοντέρνας εποχής

Ένα αγκάθι γύρω από τις συζητήσεις υποστηρίζουν ότι είναι το πόση δημιουργική ελευθερία θα δοθεί στον Νόλαν σε αυτές τις ταινίες. Αν του δοθεί όση επιθυμεί, τότε ο Βρετανός σκηνοθέτης "είναι μέσα". Από την πλευρά του Νόλαν -πάντα βάσει τις πληροφορίες του World of Reel- θέλει να κάνει διασκευές των βιβλίων του Ian Fleming με ταινίες που θα διαδραματίζονται στην αντίστοιχη εποχή της ιστορίας τους, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστά στο πρωτότυπο υλικό. "Στόχος των παραγωγών είναι να κάνει 2-3 ταινίες ο Nolan και μετέπειτα να συμμετέχει ως εκτελεστικός παραγωγός" ανέφερε η πηγή. 

Τι ισχύει τελικά για την υπόθεση Nolan-James Bond; 

Σε ρεπορτάζ που έγινε αργότερα από το JoBlo οι παραπάνω φήμες καταρρίπτονται πανηγυρικά. Το μέσο επικαλείται "πηγή με γνώσεις εντός της παραγωγής" και λέει πως όχι μόνο δεν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ EON/Amazon και Nolan, αλλά όλο το δημοσίευμα αποτελεί "1000% δημιούργημα της φαντασίας". 

Μάλιστα παραθέτει μερικά επιχειρήματα ως προς το γιατί πρόκειται για ένα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα, λέγοντας ότι ο Nolan δε θα είχε ποτέ πλήρη έλεγχο αν έκανε το "Bond 26", διότι τον τελευταίο λόγο στην περίπτωση αυτή έχει η EON Productions. Επίσης, οι παραγωγοί και κλειδοκράτορες του franchise, Barbara Broccoli και Michael G. Wilson δε θα έφερναν ποτέ έναν "ξένο" να εκτελέσει χρέη παραγωγού για αυτούς. 

Και το Cinemablend σε δικό του άρθρο υποστηρίζει ότι ένα ακόμη στοιχείο που δε θα συνέβαινε είναι το Bond 26 να αποτελέσει ένα ακόμη reboot του 007 πόσο μάλλον ολοκληρωτικό, διασκευάζοντας από την αρχή τα μυθιστορήματα του Ίαν Φλέμινγκ. Άλλωστε η Broccoli σε παλιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι "προτιμούν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες" για τον Bond. 

Το ενδεχόμενο για κάποιους του να σκηνοθετήσει ένας τόσο ικανός και πασίγνωστος σκηνοθέτης όπως ο Nolan τις ταινίες του James Bond μπορεί να αποτελεί προς το παρόν ένα όνειρο, ωστόσο στο παρελθόν ο επίσης οσκαρικός και υπερταλαντούχος Sam Mendes ανέλαβε στο παρελθόν τα "Skyfall" και "Spectre" με τρομερή εμπορική και κριτική επιτυχία. 

Αφορμή για τις φήμες αυτές -έστω και κατασκευασμένες- πιθανότατα να ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Christopher Nolan πως θα ήταν "τιμή του" να σκηνοθετούσε ταινία James Bond, ενώ ακόμη πιο παλιά είχε αναφέρει πως θα "το έκανε στα σίγουρα" και πως κρατάει ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους παραγωγούς του franchise.