Ο Christopher Nolan θέλει να σκηνοθετήσει μια ταινία James Bond - “Θα ήταν τιμή μου“

Όλα όσα είπε ο Βρετανός ηθοποιός για το ενδεχόμενο αυτό
20 Ιουλίου 2023 22:59
Ο Christopher Nolan θέλει να σκηνοθετήσει μια ταινία James Bond - “Θα ήταν τιμή μου“

Θα μπορούσε το μέλλον των James Bond ταινιών να περιλαμβάνει έναν Βρετανό σκηνοθέτη για τον διασημότερο Βρετανό πράκτορα του σινεμά; Θα μπορούσε κάλλιστα όπως αποκαλύπτει ο Christopher Nolan, διάσημος σκηνοθέτης των Interstellar και Inception, καθώς μίλησε για το ενδεχόμενο αυτό σε μια νέα του συνέντευξη ενόψει της πρεμιέρας της καινούργιας του ταινίας, Oppenheimer

Συγκεκριμένα, μίλησε στο πλαίσιο του Happy Sad Confused podcast και ο Nolan απάντησε στην πλάγια ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα έκανε ποτέ μια ταινία Τζέιμς Μποντ. "Η επιρροή αυτών των ταινιών στη φιλμογραφία μου είναι ντροπιαστικά εμφανής. Θα είναι ένα εκπληκτικό προνόμιο να κάνω μια τέτοια ταινία. Ταυτόχρονα, όταν αναλαμβάνεις έναν τέτοιο χαρακτήρα δουλεύεις με ένα συγκεκριμένο σύνολο περιορισμών." είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης. 

Αν ήταν να δεχθεί μια τέτοια πρόταση βέβαια θα έπρεπε να είναι υπό τις κατάλληλες συνθήκες στη ζωή του από δημιουργικής πλευράς, αλλά και να το προσεγγίσει με το "σωστό ύφος". 

Πρέπει να είναι η κατάλληλη στιγμή στη δημιουργική σου ζωή, όπου μπορείς να εκφράσεις αυτό που θέλεις να εκφράσεις και να χωθείς πραγματικά σε αυτό μέσα στους ενδεδειγμένους περιορισμούς, γιατί δεν θα ήθελες ποτέ να αναλάβεις κάτι τέτοιο και να το κάνεις λάθος" - Nolan. 

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξής του Nolan: 

Μια τέτοια δημιουργική ευθύνη είναι πολύ βαριά και είχε νιώσει παρόμοια όταν ανέλαβε την The Dark Knight τριλογία. "Δεν θα ήθελες να αναλάβεις μια ταινία χωρίς να είσαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό που φέρνεις στο τραπέζι δημιουργικά. Έτσι, ως σεναριογράφος, ως υπεύθυνος για το κάστινγκ, τα πάντα - είναι ένα πλήρες πακέτο", δήλωσε. "Θα πρέπει να είσαι πραγματικά αναγκαίος και επιθυμητός από την άποψη του να προσφέρεις το σύνολο αυτού που φέρνεις σε έναν χαρακτήρα. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι ο πρώτος στη σειρά για να δω ό,τι κάνουν".

Το τανγκό του Νόλαν με τις ταινίες του 007 κρατάει εδώ και χρόνια, αφού το 2017 είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Playboy ότι "σίγουρα" θα αναλάμβανε μια ταινία του Bond και πως κρατάει ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους παραγωγούς τους. 

Το Oppenheimer, θα βγει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου και στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 24 Αυγούστου.