Toy Story 5: O Tim Allen μιλά για το που θα ήθελε να πάει η ιστορία του sequel

Και η ιδέα του θα αρέσει σε πολλούς fans
19 Νοεμβρίου 2023 20:23
Toy Story 5: O Tim Allen μιλά για το που θα ήθελε να πάει η ιστορία του sequel

Η ανάπτυξη του Toy Story 5 προς έκπληξη πολλών ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το αφεντικό της Disney και το Bob Iger. Φαίνεται όμως πως η παραγωγή του βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια, πόσο μάλλον τώρα που μεσολάβησε η απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών στο Χόλιγουντ και σίγουρα καθυστέρησε τις διαδικασίες.  

Παρά το ότι πολλοί fans αντέδρασαν αρνητικά στο ενδεχόμενο μιας συνέχειας μετά το Toy Story 4 και δεδομένου του φινάλε της, η Disney χτύπησε το κουδούνι της Pixar ζητώντας της το sequel. Ένα από τα πρωταγωνιστικά μέλη του voice cast, αυτό του Tim Allen που δανείζει τη φωνή του στον Buzz Lightyear, δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του στο να εκφράσει τις απόψεις του επί του θέματος. Φρόντισε άλλωστε να κατακεραυνώσει την Disney για την απόφαση να κάνει το "Lightyear" χωρίς τον ίδιο. 

Αυτή τη φορά βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του The Movie Dweeb και μιλώντας για τη 2η σεζόν του "The Santa Clauses" στο Disney+, η συζήτηση πέρασε και από το θέμα του Toy Story 5 όπου ο YouTuber τον ρώτησε τι θα ήθελε να δει από την ταινία. 

O 70χρονος πλέον ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ιδέα για το που θα πάει η Pixar την ιστορία, αλλά μοιράστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον και ώριμο concept για το πώς θα εξελισσόταν η ιστορία του Toy Story 5.

Όπως ο ίδιος φαντάζεται θα ήθελε να δει έναν ενήλικα Andy να ξεκινάει μια περιπέτεια για να βρει όλα τα χαμένα του παιχνίδια ώστε να τα δώσει στον γιο του, κάτι που θα ολοκλήρωνε έναν κύκλο στην ιστορία και θα την ξεκινούσε ξανά ταυτόχρονα, σαν ένα requel (sequel και reboot μαζί). Όπως είπε ο Άλεν χαρακτηριστικά:

Δεν ξέρω αν η ιστορία πάει προς τα εκεί, αλλά τι θα γινόταν αν όλη η ιστορία εξελισσόταν μέσα από... Ο Άντι είναι ενήλικας, έχει παιδιά, και τυχαίνει να είναι στο διαδίκτυο, [και] το μικρό παιδί λέει: "Έχεις δει ποτέ αυτό το παιχνίδι;". Και ο Andy βλέπει ότι από τον Buzz λείπει ένα χέρι, και είναι σε ένα... κατάστημα που πουλάει αυτά τα παλιά παιχνίδια. Και ο Andy πηγαίνει και μαζεύει όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να βγει έξω και να βρει το καθένα από αυτά, να τα συναρμολογήσει, να τα φέρει πίσω στο σπίτι του και να ξεκινήσει όλο το πράγμα από την αρχή με τον γιο του. Και είπα, "Τι υπέροχη ιδέα είναι αυτή που τα επιστρέφει. Όλα είναι μέσα από τα μάτια του Andy, επειδή φτιάξαμε τη δική του ζωή, και τώρα επιστρέφει αυτή τη χάρη."

Από το Toy Story 5 το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι "έρχεται" και πως τόσο ο Allen όσο και ο Tom Hanks θα επιστρέψουν στους ρόλους των Buzz Lightyear και Woody. 

Για την ιστορία το πρώτο Toy Story κυκλοφόρησε το 1995, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία για την εποχή, φέρνοντας επανάσταση στο 3D animation και μέχρι σήμερα θεωρείται ως ένα από τα αριστουργήματα του είδους. Το sequel με τίτλο Toy Story 2 κυκλοφόρησε το 1999, ακολούθησε το Toy Story 3 το 2010, που φαινομενικά θα έκλεινε την ιστορία των Woody και Buzz. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και 9 χρόνια μετά το 2019 κυκλοφόρησε το Toy Story 4, το οποίο επίσης φάνηκε να δίνει ένα οριστικό κλείσιμο στην ιστορία.