Expend4bles: Πάτωσαν ολοκληρωτικά στο box office οι νέοι “Αναλώσιμοι“

Μεγάλη χασούρα για την Lionsgate
30 Οκτωβρίου 2023 23:46
Expend4bles: Πάτωσαν ολοκληρωτικά στο box office οι νέοι “Αναλώσιμοι“

Τέτοια αποτυχία οι "Αναλώσιμοι" δεν την περίμεναν ούτε στα χειρότερά τους όνειρα και σίγουρα ούτε οι ιθύνοντες της Lionsgate. Τα τραγικά νούμερα εισπράξεων του The Expendables 4 αποδείχθηκαν στο φινάλε, αν και το...ψάρι βρωμούσε από το κεφάλι όταν άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα αρνητικά reviews της ταινίας. Ενδεικτικά, στο Rotten Tomatoes η ταινία έχει 17% σκορ στους κριτικούς, αλλά 71% σκορ στη βαθμολογία κοινού μέχρι σήμερα. 

Εν τέλει αυτή η αποδοχή είχε άμεσο αντίκτυπο στην εμπορική πορεία του "Expend4bles", το οποίο δεν κατάφερε να βγάλει ούτε τα έξοδά του. Συγκεκριμένα, μόνο στις ΗΠΑ κατάφερε να αποφέρει μόλις $16 εκατομμύρια, ενώ η συνολική συγκομιδή του από τις αίθουσες όλου του κόσμου άγγιξε τα $50 εκατομμύρια δολάρια. Αρκεί να αναφέρομε ότι η 4η ταινία των "Αναλώσιμων" γυρίστηκε με budget ύψους $100 εκατομμυρίων και ένα σημαντικό μέρος των γυρισμάτων έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη στα ειδικά στούντιο της Nu Boyana στην Θέρμη. 

Επομένως, αναμένεται η Lionsgate να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στα έσοδα και τα κέρδη της αφού η ταινία πάτωσε ολοκληρωτικά από εμπορικής πλευράς, με αποτέλεσμα το οποιοδήποτε μέλλον του franchise, το οποίο κάποτε έκοβε εισιτήρια με τη σέσουλα, να κρίνεται αβέβαιο. 

Στην 4η ταινία των Αναλώσιμων, η γνωστή ομάδα των ελίτ μισθοφόρων με τους Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture και Sylvester Stallone συμμάχησαν για πρώτη φορά με τους Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Uko Iwais, Jacob Scipio, Levy Tran και Andy Garcia.

Αυτές είναι οι εντυπώσεις μας από την ταινία σε περίπτωση που θέλετε να τις τσεκάρετε.