Κατακρίνει τις πολλές ταινίες της Marvel και τα κακά ειδικά εφέ, ο σκηνοθέτης του “Kingsman“

Ο Matthew Vaughn σκέφτεται ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τις superhero ταινίες
23 Οκτωβρίου 2023 23:34
Κατακρίνει τις πολλές ταινίες της Marvel και τα κακά ειδικά εφέ, ο σκηνοθέτης του “Kingsman“

Την ειλικρινής και αφιλτράριστη άποψή του εξέφρασε ο Matthew Vaughn, σκηνοθέτης των ταινιών "Kingsman" αλλά και του επιτυχημένου "X-Men: First Class", για το είδος των superhero ταινιών και ειδικά της Marvel Studios. 

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο ScreenRant, ο σκηνοθέτης μοιράστηκε τις σκέψεις του για το τι συμβαίνει και τι φταίει με τις τελευταίες αστοχίες της Marvel, λέγοντας πως ένας παράγοντας είναι τα κακά ειδικά εφέ αλλά και το γεγονός ότι ο ρυθμός των κυκλοφοριών πρέπει να χαλαρώσει.

"Ειλικρινά δεν ξέρω τι συμβαίνει με το είδος των σούπερ ηρώων με την έννοια ότι, πιστεύω, ίσως όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από αυτό", δήλωσε ο Vaughn. "Ίσως κάποιος κάνει κάτι τόσο σπουδαίο που θα μας ενθουσιάσει ξανά... Οι ταινίες με υπερήρωες είναι ταινίες. Είναι μια ταινία που έχει υπερήρωες μέσα της. Νομίζω ότι αυτό που συνέβη ήταν ότι έγιναν υπερήρωες και το κομμάτι της ταινίας δεν ήταν τόσο σημαντικό".

Έπειτα εξήγησε περισσότερο το σκεπτικό του φέρνοντας το παράδειγμα του X-Men: First Class και γιατί επέλεξε να το προσγειώσει τόσο: "Όταν γυρίζεις μια ταινία με υπερήρωες, πρέπει να δουλέψεις πιο σκληρά γιατί πρέπει να πείσεις τον κόσμο να το πιστέψει", συνέχισε. "Γι' αυτό και το 'X-Men: First Class' ήταν αρκετά προσγειωμένο. Το τοποθετήσαμε κατά την κρίση των πυραύλων της Κούβας - είχαμε κατανοητά ανθρώπινα προβλήματα. Και δεν βασιζόταν στο CG. Νομίζω ότι το CG έχει γ**ήσει τα πάντα επίσης, γιατί νιώθεις σαν να βλέπεις ένα βιντεοπαιχνίδι. Δεν είσαι με τους χαρακτήρες.

Εκτός από το "Guardians"... Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Groot και το ρακούν είναι τόσο ιδιοφυείς που τους νιώθω τόσο πολύ. Επομένως, περιμένω με ενδιαφέρον. Νομίζω ότι τουλάχιστον η DC είναι υπό... Νομίζω ότι ο James Gunn και ο Safran, έχουν καλές πιθανότητες να πετύχουν και ελπίζω ότι ο [Kevin] Feige θα επιστρέψει στο less is more και θα κάνει λιγότερες ταινίες και θα επικεντρωθεί στο να τις κάνει σπουδαίες".

Μετά και τις τελευταίες αποτυχίες της Marvel στο box office όπως το Ant-Man and the Wasp Quantumania, ο CEO της Disney, Bob Iger, διαμήνυσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο κινηματογραφικό κομμάτι, παραδεχόμενος ότι η Marvel Studios παρασύρθηκε βγάζοντας πολλές ταινίες και σειρές σε σύντομο χρονικό διάστημα.