Νέα ματιά στο Poor Things με Emma Stone, Dafoe και Λάνθιμο

Τον Ιανουάριο στους ελληνικούς κινηματογράφους
19 Οκτωβρίου 2023 19:20
Νέα ματιά στο Poor Things με Emma Stone, Dafoe και Λάνθιμο

Ο "δικός μας" Γιώργος Λάνθιμος πάει με φόρα για τα Oscars του 2024 ύστερα και από την θριαμβευτική του νίκη με την ταινία "Poor Things" στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας. 

Την ώρα που οι κριτικοί που την είδανε μιλούν με διθυραμβικά λόγια για τη νέα ταινία του Λάνθιμου όπου για ακόμη μια φορά συνεργάζεται με την Έμα Στόουν, η Searchlight Pictures κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο για το Poor Things, δίνοντας μια ακόμη ματιά.

Στο συγκεκριμένο βίντεο μιλάει η Στόουν για την χαρακτήρα που υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, την εμπειρία της και τι σημαίνει για την ίδια ο ρόλος της και τα μηνύματα που θέλει να περάσει. 

Δείτε το νέο trailer του Poor Things

Λίγα Λόγια για το Poor Things

Στο Poor Things παίζουν επίσης και οι Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley, Suzy Bemba, Kathryn Hunter και Wayne Brett. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Λάνθιμος, αλλά το σενάριο έχει γράψει ο πολύ στενός συνεργάτης του, Tony McNamara, ο οποίος έχει δουλέψει και στο οσκαρικό, "The Favourite".

Η πλοκή της βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray και είναι μια μεταμοντέρνα παραλλαγή της ιστορίας της κόρης του Φρανκενστάιν. Από τα παράξενα, πολύχρωμα και ονειρικά παραμυθένια πλάνα του κινηματογραφιστή Robbie Ryan (The Favourite), θα καταλάβετε ότι πάλι ο Λάνθιμος έχει...κέφια. Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τον κόσμο γύρω της. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.   

Καθυστερεί το Poor Things, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με Emma Stone και Willem Dafoe

Έχοντας βραβευτεί με τον Χρυσό Λέοντα στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το "Poor Things" πάει προς ολοταχώς για τα Όσκαρ, με διθυραμβικές κριτικές από όσους το έχουν παρακολουθήσει και μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες της χρονιάς στο Rotten Tomatoes. 

Το Poor Things θα βγει στις αίθουσες του υπόλοιπου κόσμου στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ στους ελληνικούς κινηματογράφους θα βγει στις 4 Ιανουαρίου του 2024.