Το Rick and Morty θα γινόταν live-action ταινία με τη βοήθεια ενός πολύ γνωστού σκηνοθέτη

Τι απέγινε όμως το project;
13 Οκτωβρίου 2023 08:59
Το Rick and Morty θα γινόταν live-action ταινία με τη βοήθεια ενός πολύ γνωστού σκηνοθέτη

Όλα αυτά τα χρόνια που το Rick and Morty έχει γίνει φαινόμενο της ποπ κουλτούρας με το δικό του φανατικό κοινό, έχουν υπάρξει concept art και διάφορα photoshop στα social media που το μεταμορφώνουν σε live-action μορφή. 

Την αποκάλυψη ότι έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας live-action ταινίας του Rick and Morty αποκάλυψε ο συνδημιουργός της σειράς, Dan Harmon, στη νέα του συνέντευξη στο The Hollywood Reporter. Στο πλαίσιο της προώθησης της 7ης σεζόν του Rick and Morty που κάνει ντεμπούτο αυτή την Κυριακή, ο Harmon μίλησε για το ενδεχόμενο μιας live-action κινηματογραφικής ταινίας αλλά και τη συνάντηση που είχε με τους ιθύνοντες της Warner Bros., η οποία είχε πάει καλά όπως ανέφερε. 

Αυτό που προκαλεί έκπληξη όμως είναι πως ένας πολύ γνωστός σκηνοθέτης προσφέρθηκε από μόνος του να τον βοηθήσει στο να πραγματοποιήσει το project, απλά και μόνο επειδή είναι πολύ μεγάλος fan. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Zack Snyder, ο οποίος ήθελε μόνο να βοηθήσει και όχι να αρπάξει μια θέση σκηνοθέτη στο project. 

"Δεν ήρθε να πει "εγώ θα το κάνω" ή κάτι τέτοιο. Ήρθε σαν ένας σούπερ fan και μου είπε "Υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο μπορώ να βοηθήσει ώστε να ξεκινήσουμε την ταινία χρησιμοποιώντας την Snyder-οσύνη μου; Δηλαδή η ταινία Rick and Morty θα γίνει εφόσον επιστρέψει από τις διακοπές του, επειδή θέλω να ξεκινήσουμε βγάζοντας το Snyder Cut της και μετά να κάνουμε μια director's cut του Snyder Cut, ούτως ώστε να έχουμε μια 6ωρη ταινία και οι τρεις ώρες να είναι σε ασπρόμαυρο." είπε χιουμοριστικά ο Harmon. 

Το θετικό στο εγχείρημα αυτό ήταν ότι μετά τη συνάντησή του με τους ιθύνοντες της Warner Bros. του δόθηκε η εντύπωση ότι είχε έρθει ο καιρός για κάτι τέτοιο. "Το σκεπτικό μου είναι να κάνουμε μια περιπέτεια των Rick & Morty και να ξοδέψουμε ένα μάτσο λεφτά για να γίνει 90λεπτη σε διάρκεια. Χωρίς να προσπαθήσουμε να εκμαιεύσουμε την διάρκειά του με δραματικές αλλαγές στο ύφος ή κάτι τέτοιο, απλώς να γίνει ένα super badass επεισόδιο του Rick And Morty." πρόσθεσε επίσης ο Harmon. 

Ωστόσο πέραν αυτών των δηλώσεων, ο συνδημιουργός του Rick and Morty δεν ξεκαθάρισε τι απέγιναν εκείνες οι συζητήσεις και εάν το project θα πάρει σάρκα και οστά κάποια μέρα. Φάνηκε όμως πως κλείνει το μάτι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο περισσότερο από ποτέ. 

Πριν από δύο χρόνια, ωστόσο, επίσημα η παραγωγή μας είχε δώσει μια πρώτη γεύση στο πώς θα ήταν ένα live-action project του Rick and Morty υπό τη μορφή ενός teaser μερικών δευτερολέπτων για χάρη του φινάλε της 5ης σεζόν.

Στο teaser που θα δείτε παρακάτω, συστηθήκαμε στον "κανονικό" Rick Sanchez που τον υποδύθηκε ο Christopher Lloyd των Back to the Future, μαζί με τον Jaeden Martell (Knives Out) ως τον "κανονικό" Morty Smith. Μάλιστα το casting του Lloyd μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς ο χαρακτήρας του Rick είναι εμπνευσμένος από τον Dock Brown των Back to the Future.