Η “Χιονάτη και οι 7 Νάνοι“ επιστρέφουν σε 4Κ επανέκδοση στο Disney Plus

Ενόψει της 100ης επετείου από την ίδρυση της Walt Disney
09 Οκτωβρίου 2023 23:54
Η “Χιονάτη και οι 7 Νάνοι“ επιστρέφουν σε 4Κ επανέκδοση στο Disney Plus

Μια πολύ ιδιαίτερη και εορταστική έκπληξη ετοιμάζει η Disney για τους συνδρομητές του Disney Plus, ενόψει των 100 χρόνων από την ίδρυση της Walt Disney. 

Συγκεκριμένα η Walt Disney Animation ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια 4Κ επανέκδοση της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων "Οι Χιονάτοι και οι Επτά Νάνοι" στο Disney Plus, η οποία θα είναι δωρεάν προς όλους τους συνδρομητές του αφού θα αποτελέσει μέρος του καταλόγου της υπηρεσίας. 

Η κυκλοφορία του "Snow White and the Seven Dwarfs" σε 4Κ θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου σε όλον τον κόσμο, ακριβώς την ημέρα συμπλήρωσης της 100η επετείου της Walt Disney Co. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποκατεστημένη έκδοση "είναι το αποτέλεσμα των συνδυασμένων προσπαθειών της ομάδας αποκατάστασης και συντήρησης των Walt Disney Studios, σε στενή συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες από τα Walt Disney Animation Studios". 

Δείτε συγκριτική εικόνα με την αυθεντική και την επανέκδοση της "Χιονάτης": 

Η ομάδα, η οποία συνεργάστηκε επίσης πρόσφατα για την αποκατάσταση της "Σταχτοπούτας" του 1950, περιλαμβάνει τους καλλιτέχνες της Disney Animation, Michael Giaimo, (σχεδιαστής παραγωγής για το επερχόμενο animation musical "Wish", καθώς και για τα "Frozen" και "Frozen 2") και τον animator/σκηνοθέτη, Eric Goldberg, (επικεφαλής σκίτσου στη νέα μικρού μήκους ταινία της Disney Animation, "Once Upon A Studio", σκηνοθέτης, "Pocahontas", "Fantasia/2000").

Αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη ταινία κινουμένων σχεδίων στην εκατονταετή ιστορία του στούντιο του Walt Disney, όντας επίσης και ένα κινηματογραφικό τεχνολογικό επίτευγμα, καθώς αποτέλεσε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του σινεμά

Το επίτευγμά της αναγνωρίστηκε με ένα ειδικό τιμητικό βραβείο Όσκαρ, το οποίο ήταν ένα μεγάλο και επτά μικρότερα για να συμβολίσει τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας, το οποίο είχε παραδώσει η Shirley Temple στον Γουόλτ Ντίσνεϊ. Αποτελεί την κορυφαία σε βαθμολογίες animated ταινία στη λίστα "100 χρόνια...100 ταινίες" του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου, ενώ προστέθηκε και στον τιμητικό κατάλογο ταινιών στην παρθενική χρονιά του National Film Registry το 1989. 

Tags: