Michael Gambon: Οι ηθοποιοί των Χάρι Πότερ ταινιών αποχαιρετούν τον “Ντάμπλντορ“

Δείτε τα μηνύματα των Daniel Radcliffe, J.K. Rowling και Rupert Grint
29 Σεπτεμβρίου 2023 14:23
Michael Gambon: Οι ηθοποιοί των Χάρι Πότερ ταινιών αποχαιρετούν τον “Ντάμπλντορ“

O θάνατος του Michael Gambon χθες σε ηλικία 82 ετών σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και περισσότερο σε αυτόν του Χάρι Πότερ, καθώς ήταν ευρέως γνωστός -ειδικά στις νεότερες ηλικίες- ως ο κινηματογραφικός Άλμπους Ντάμπλντορ. 

Πληθώρα ηθοποιών, συναδέλφων και συνεργατών έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με δηλώσεις τους στα social media, όμως πρώτη ήταν η συγγραφέας J.K. Rowling, δημιουργός του σύμπαντος και των βιβλίων του Harry Potter. Η Ρόουλινγκ δήλωσε πως ήταν φαν του αείμνηστου ηθοποιού πολλά χρόνια πριν πάρει το ρόλο του Dumbledore. Στο συγκινητικό της "αντίο" που ανήρτησε στο X (Πρώην Twitter) έγραψε τα εξής:

"Η πρώτη φορά που τον είδα με τα μάτια μου ήταν στην παράσταση King Lear το 1982 και εάν μου λέγατε τότε ότι αυτός ο σπουδαίος ηθοποιός θα εμφανιζόταν σε κάτι που θα έγραφα εγώ, θα σας έβγαζα τρελούς. Ο Michael ήταν ένας υπέροχος άνδρας εκτός από το γεγονός ότι ήταν ένας εξαιρετικός ηθοποιός και πραγματικά λάτρεψα κάθε στιγμή που δουλέψαμε μαζί." 

Δε θα μπορούσε όμως και οι "μαθητές" του επί της οθόνης όπως ο Daniel Radcliffe και ο Rupert Grint, οι οποίοι έπαιξαν τους Χάρι Πότερ και Ρον Ουέσλι αντίστοιχα, να μην αποχαιρετήσουν τον λατρεμένο διευθυντή του Χόγκουαρτς. O ηθοποιός του "Χάρι Πότερ" μίλησε για τον μέντορά του στο πλατό των ταινιών με τα εξής λόγια: 

"Με την απώλεια του Michael Gambon ο κόσμος έγινε σημαντικά λιγότερο διασκεδαστικός. Ο Michael Gambon ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς, αβίαστους ηθοποιούς με τους οποίους είχα ποτέ το προνόμιο να δουλέψω, αλλά παρά το τεράστιο ταλέντο του, αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο από αυτόν είναι το πόσο καλά περνούσε κάνοντας τη δουλειά του.

Ήταν ανόητος, ασεβής και ξεκαρδιστικός. Αγαπούσε τη δουλειά του, αλλά ποτέ δεν φαινόταν να καθορίζεται από αυτήν. Ήταν ένας απίστευτος αφηγητής ιστοριών και αστείων και η συνήθειά του να θολώνει τα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας, όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους σήμαινε ότι ήταν επίσης ένας από τους πιο διασκεδαστικούς ανθρώπους με τους οποίους θα επιθυμούσατε ποτέ να κάνετε μια συνέντευξη Τύπου. Στην έκτη ταινία είχα την ευκαιρία να περάσω τον περισσότερο χρόνο δουλεύοντας με τον Μάικλ και έκανε τις ώρες που περάσαμε μαζί μπροστά από μια πράσινη οθόνη πιο αξέχαστες και χαρούμενες απ' ό,τι είχαν δικαίωμα να είναι. Λυπάμαι πολύ που έμαθα ότι πέθανε, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων για το γεγονός ότι είμαι ένας από τους τυχερούς ανθρώπους που κατάφεραν να δουλέψουν μαζί του".

Ο Γκριντ με τη σειρά του αποχαιρέτησε τον Gambon λέγοντας ότι ήταν πρότυπο καθόλη την καριέρα του, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram.

"Νιώθω τόσο θλιμμένος που άκουσα τα νέα για τον Μάικλ. Έφερνε τόση ζεστασιά αλλά και σκανδαλιά κάθε μέρα στο πλατό. Με συνέπαιρνε τόσο πολύ όταν ήμουν παιδί και έγινε πρότυπό μου για να βρίσκω τις αστείες και τις εκκεντρικές στιγμές της ζωής. Στέλνω όλη μου την αγάπη στην οικογένειά του. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rupert Grint (@rupertgrint)

Ο James Phelps, που υποδύθηκε τον Fred Wesley, αδερφό του Ron του Rupert Grint είπε επίσης συλλυπητήρια για τον χαμό του Γκάμπον και μοιράστηκε μια όμορφη ιστορία από τα παρασκήνια του "Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας", όπου τον είχε βοηθήσει στο πλατό όταν εκτελούσε χρέη βοηθού σκηνοθέτη. 

Και ο Jason Isaacs που υποδύθηκε τον Λούσιους Μαλφόϊ αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Ιρλανδό ηθοποιό μέσα από το X (πρώην Twitter) λέγοντας τα εξής: 

Τέλος, ο David Yates, σκηνοθέτης των τεσσάρων τελευταίων Χάρι Πότερ ταινιών εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια με το δικό του τρόπο. "Ο Μάικλ ήταν ένας σκανταλιάρης, παιχνιδιάρης, αλλά και βαθιά σκεπτόμενος ηθοποιός. Είχα την αίσθηση ότι ήταν μπερδεμένος, κατά κάποιο τρόπο ψυχαγωγημένος, από όλη τη φασαρία και τον θόρυβο γύρω από τον κόσμο του Πότερ, αλλά έδωσε την καρδιά του για να δημιουργήσει έναν αξέχαστο, ανατρεπτικό, ψυχωμένο Ντάμπλντορ. Ήταν επίσης εξαιρετικά διασκεδαστικός στο πλατό, ρεαλιστής, προσιτός, αστείος, προσγειωμένος και παρά το τεράστιο ταλέντο του, έκανε αβίαστα όλους τους νεότερους ηθοποιούς γύρω του να αισθάνονται άνετα. Ήταν ένας από τους σπουδαίους και θα λείψει σε όλους μας". έγραψε χαρακτηριστικά ο Yates.