Ian McKellen: Ελπίζω να νιώθουν ανόητοι όσοι απέρριψαν το ρόλο του Gandalf

Ο ηθοποιός δεν σκοπεύει να σταματήσει την υποκριτική
08 Σεπτεμβρίου 2023 14:40
Ian McKellen: Ελπίζω να νιώθουν ανόητοι όσοι απέρριψαν το ρόλο του Gandalf

Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι η παραγωγή του The Lord of the Rings δεν είχε ως πρώτη επιλογή τον Ian McKellen για το ρόλο του Gandalf. Τα στελέχη της New Line Cinema είχαν πολλούς ηθοποιούς στο μυαλό τους πριν αποφασίσουν να δώσουν το ρόλο στον αγαπητό ηθοποιό και όπως δήλωσε εκείνος μέσα από μία νέα συνέντευξη που έδωσε, ελπίζει ότι αυτοί που απέρριψαν το ρόλο να το έχουν μετανιώσει. 

Ο McKellen μίλησε στο Variety και εκτός από τον ρόλο του ως Gandalf δήλωσε επίσης ότι δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί. 

Δεν νομίζω ότι είσαι ποτέ η πρώτη επιλογή. Σίγουρα δεν ήμουν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Gandalf. Για παράδειγμα, ο Tony Hopkins απέρριψε το ρόλο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Sean Connery. Όλοι έβγαιναν τότε και έριχναν άκυρο σε αυτό το ρόλο και ελπίζω τώρα να νιώθουν ανόητοι.  

Εκτός από τους δύο παραπάνω ηθοποιούς που είπαν όχι στο ρόλο του Gandalf στις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είχε γίνει γνωστό και ότι η παραγωγή κοιτούσε και τον Patrick Stewart, αλλά και τον Christopher Plummer για αυτό το ρόλο. Όπως έδειξε η ιστορία, όμως, ο Mckellen πήρε το ρόλο και τον είδαμε στα The Fellowship of the Ring, The Two Towers και Return of the King, καθώς και στις ταινίες Hobbit που έφτασαν αρκετά χρόνια αργότερα. 

Συνεχίζοντας με τη συνέντευξή του στο Variety, ο διάσημος ηθοποιός είπε επίσης ότι δεν σκοπεύει να βγει στη σύνταξη. 

Να συνταξιοδοτηθώ για να κάνω τι; Ποτέ δεν έμεινα χωρίς δουλειά, αλλά γνωρίζω ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μου συμβεί κάτι που θα μπορούσε να με εμποδίσει από το να δουλέψω ξανά. Ωστόσο, όσο με στηρίζουν τα πόδια μου και η μνήμη μου παραμένει ανέπαφη, γιατί να μην κάνω αυτό που μου αρέσει; Πραγματικά νιώθω ότι είμαι πολύ καλός σε αυτό το πράγμα τώρα... 

Για την ιστορία, ο Ian McKellen παίζει σε μία νέα ταινία ονόματι ‘The Critic’, η οποία αναμένεται να παίξει στους κινηματογράφους της Αμερικής μέσα στον Σεπτέμβριο.