Το Oppenheimer διέλυσε και το ρεκόρ εισπράξεων του Interstellar

Η νέα ταινία του Christopher Nolan συνεχίζει με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία της
21 Αυγούστου 2023 11:25
Το Oppenheimer διέλυσε και το ρεκόρ εισπράξεων του Interstellar

Ποιος θα φανταζόταν ότι μια R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) βιογραφική δραματική ταινία διάρκειας 2.30 ωρών θα διέγραφε τέτοια πορεία -κι ας είχε την υπογραφή του Christopher Nolan. Κι όμως η ταινία Opppenheimer συνεχίζει την φανταστική της πορεία στο box office, σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ και ξεπερνώντας ένα ακόμη εισπρακτικό ορόσημο. Και όλα αυτά χωρίς καν να έχει προβληθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου αφού στην Ελλάδα -και σε μερικές ακόμη- αναμένεται να προβάλλεται από τις 24 Αυγούστου

Όπως σας ενημερώσαμε το Oppenheimer, που βάζει πλώρη για τα Oscars του 2024, ξεπέρασε τα $718 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, σπάζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο το ρεκόρ της εισπρακτικής επιτυχίας του "Interstellar". 

Συγκεκριμένα, η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν είχε σημειώσει στην εισπρακτική πορεία της πίσω στο 2014 περί τα $715 εκατομμύρια παγκοσμίως, και έτσι πλέον το Oppenheimer βρίσκεται μπροστά κατά $3 εκατομμύρια. Αυτό την καθιστά ως την 4η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στη φιλμογραφία του Νόλαν. Η επόμενη ταινία που βάζει στόχο να ξεπεράσει είναι το "Inception" το οποίο είχε σημειώσει το 2010 εισπράξεις της τάξης των $837 εκατομμυρίων. 

Πολύ πιο μπροστά βρίσκονται τα δύο κεφάλαια της τριλογίας του Batman δια χειρός Νόλαν και συγκεκριμένα τα “The Dark Knight” ($1.006 δις) και “The Dark Knight Rises” ($1.08 δις) 

Η περίληψη της ταινίας αναφέρει: "Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει."

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται διεθνώς ήδη, ενώ στην Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου.