Oppenheimer: Έσπασε δύο ρεκόρ για να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Αφήνοντας πίσω το “Saving Private Ryan“
08 Αυγούστου 2023 17:20
Oppenheimer: Έσπασε δύο ρεκόρ για να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Μπορεί η ταινία της Barbie να είναι κατά πολύ πιο μπροστά στις εισπράξεις στην άτυπη μάχη του box office που ονομάστηκε "Barbenheimer", ωστόσο η ταινία του Christopher Nolan συνεχίζει και αυτή δυναμικά και με τον δικό της ρυθμό να σαρώνει στο box office. 

Όπως έγινε γνωστό το νέο κατόρθωμα του Oppenheimer με τον Cillian Murphy η ταινία έχει ξεπεράσει τα $560 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office σπάζοντας παράλληλα δύο ρεκόρ στο είδος των πολεμικών ταινιών. Το πρώτο είναι αυτό του "Saving Private Ryan" (Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν) και το δεύτερο του "Dunkirk" (Δουνκέρκη) -επίσης του Chris Nolan- τα οποία έμειναν πλέον στην 3η και 2η θέση του πίνακα αντίστοιχα. 

Επομένως, το Oppenheimer θεωρείται πλέον ως η πιο πετυχημένη ταινία με θεματολογία Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του σινεμά. Παράλληλα δε δείχνει σημάδια ότι φρενάρει η πορεία της ταινίας, καθώς ακόμη δεν έκανε πρεμιέρα σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, ενώ το φαινόμενο "Barbenheimer" θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρο τόσο για την Universal Pictures όσο και τη Warner Bros. 

Τις εντυπώσεις μας για το Oppenheimer, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται διεθνώς ήδη ενώ στην Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου.