Οι Peaky Blinders συγχαίρουν τον Cillian Murphy για την τεράστια επιτυχία του Oppenheimer

Το μήνυμα της οικογένειας Shelby από τα social media
04 Αυγούστου 2023 10:04
Οι Peaky Blinders συγχαίρουν τον Cillian Murphy για την τεράστια επιτυχία του Oppenheimer

Πριν μεταμορφωθεί στον δημιουργό της ατομικής βόμβας για χάρη της ταινίας Oppenheimer του Christopher Nolan, o Cillian Murphy είχε γίνει ευρέως γνωστός για τον ρόλο του Thomas Shelby στη σειρά Peaky Blinders. 

Με την πρώτη μεγάλη ταινία που ο Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστεί να σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία, η οικογένεια των Shelbys του έστειλε ένα μήνυμα από τα social media. Συγκεκριμένα, μέσα από το Instagram ο λογαριασμός της σειράς Peaky Blinders έδωσε τα συγχαρητήρια στον άλλοτε ποτέ σταρ της για την επιτυχία της ταινίας του. 

Στην λεζάντα το BBC γράφει τα πιο ζεστά λόγια για τον Murphy και την ερμηνεία του ως Ρόμπερτ Οπενχάιμερ που ακούγεται ότι πάει "καρφί" για τα Oscars του 2024. "Θερμά συγχαρητήρια από τους PEAKY BLINDERS στον πανίσχυρο OPPENHEIMER για την παγκόσμια επιτυχία του. Cillian, από τη στιγμή που φόρεσες το καπέλο του Tommy ήταν ξεκάθαρο ότι είσαι στο ζενίθ της τέχνης σου. Η ερμηνεία σου ως Oppenheimer είναι καταπληκτική." έγραψε ο λογαριασμός χαρακτηριστικά. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial)

Μέχρι σήμερα το Oppenheimer έχει διανύσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική πορεία σε όσες χώρες προβάλλεται -γιατί η Ελλάδα και μερικές ακόμη θα την υποδεχθούν τέλη Αυγούστου- σημειώνοντας πάνω από $425 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως. Σε συνδυασμό με το ότι το "Barbie" που έχει τις διπλάσιες εισπράξεις και ότι πρόκειται για μια βιογραφική ταινία εποχής με R-rating (ακατάλληλη για ανηλίκους) αποτελεί ένα επίτευγμα για το στούντιο της Universal Pictures. 

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το Oppenheimer είναι από τις πιο ακριβές ταινίες του Nolan, όμως πώς συγκρίνεται με τις υπόλοιπές του; Μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Οι fans νόμιζαν ότι ο Nolan θα ρίξει κανονική ατομική βόμβα, αλλά δείτε εδώ τι απάντησε ο σκηνοθέτης.

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται διεθνώς ήδη και στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 24 Αυγούστου.