Dwayne Johnson: Ιστορική δωρεά στο σωματείο ηθοποιών SAG για το ταμείο έκτακτων αναγκών

Την ώρα που η απεργία συνεχίζεται και τα στούντιο του Χόλιγουντ δείχνουν ανένδοτα
26 Ιουλίου 2023 21:17
Dwayne Johnson: Ιστορική δωρεά στο σωματείο ηθοποιών SAG για το ταμείο έκτακτων αναγκών

Η απεργία των ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ συνεχίζεται με χιλιάδες μέλη των σωματείων SAG-AFTRA και WGA να έχουν βγει στους δρόμους, παραλύοντας το Χόλιγουντ, ενώ τα στούντιο κολοσσοί δείχνουν ανένδοτοι στα αιτήματά τους, αλλά ούτε και να βρεθούν ξανά στο τραπέζι των συνομιλιών. 

Αντιλαμβανόμενος τη δυσκολία της κατάστασης και το οικονομικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα οι συνάδελφοί του, ο Dwayne Johnson βγήκε μπροστά και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των περιστάσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, ο "The Rock" έκανε μια "ιστορική δωρεά" -όπως χαρακτηρίστηκε- στο σωματείο SAG-AFTRA και το ταμείο εκτάκτων αναγκών του, της οποίας το ακριβές ποσό δεν αποκαλύπτεται αλλά λέγεται ότι ήταν επταψήφιο

Αυτή ήταν μια χείρα βοηθείας του 51χρονου σταρ του Χόλιγουντ και ενός εκ των πιο ακριβοπληρωμένων του θεάματος αυτή τη στιγμή, με σκοπό να προσφέρει μια οικονομική ανακούφιση στα 160.000 μέλη του σωματείου. 

Ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου SAG AFTRA Foundation, Courtney B. Vance, μίλησε για την καίριας σημασίας κίνηση του Dwayne Johnson να δωρίσει ένα 7ψήφιο ποσό (δηλαδή από 1.000.000 έως 9.000.000 δολάρια). Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vance:

"Ήταν μια τρομερή ένδειξη αγάπης. Του είπα, "Φίλε, βγαίνεις μπροστά με έναν τρόπο που δίνει τη δυνατότητα σε άλλους να μάθουν πόσο μεγάλη ανάγκη είναι'. Είναι σαν να λέει: 'Σε μια τέτοια στιγμή όπως αυτή, είμαι εδώ και δεν πρόκειται να πάω πουθενά, ό,τι κι αν με χρειαστείτε να κάνω'. Και αυτό στέλνει ένα τεράστιο μήνυμα σε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο πράγμα".

To ότι είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, το απέδειξε πάλι πρόσφατα καθώς έλαβε ένα ποσό ρεκόρ για τη νέα του ταινία "Red One" της Amazon.