Dwayne Johnson: Ρεκόρ αμοιβής για τη νέα του ταινία, αλλά πώς συγκρίνεται με άλλους ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς

Στην ελίτ λίστα αυτών έχουν πληρωθεί με χρυσάφι αστέρες όπως Keanu Reeves, Johnny Depp και Leonardo DiCaprio
18 Ιουλίου 2023 22:51
Dwayne Johnson: Ρεκόρ αμοιβής για τη νέα του ταινία, αλλά πώς συγκρίνεται με άλλους ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς

Τελευταία η καριέρα του Dwayne "The Rock" Johnson δεν έχει διανύσει και την καλύτερη εμπορική της περίοδο αφού η πιο πρόσφατη ταινία που πρωταγωνίστησε, το Black Adam της DC ήταν μια παταγώδης αποτυχία στο box office. Ωστόσο, βέβαια, αυτή η ήττα γαι τον "The Rock" ήταν τόσο μικρή που δεν φάνηκε να πτοεί τον ίδιο αλλά ούτε και τις μετοχές του στο χρηματιστήριο του Χόλιγουντ. 

Βλέπετε ετοιμάζει αρκετά projects και ένα από αυτά είναι η blockbuster Χριστουγεννιάτικη ταινία δράσης, με τίτλο "Red One", για λογαριασμό της Amazon Studios. Εκεί ο Dwayne Johnson θα συμπρωταγωνιστήσει ως ένας διαφορετικός και σκληροτράχηλος Άι Βασίλης, πλάι στον οσκαρικό J.K. Simmons και τον Chris Evans. Το ρεπορτάζ του Puck και του δημοσιογράφου Matthew Belloni είναι αποκαλυπτικό και ενδεικτικό ότι θα κάνει την πιο γερή μπάζα στην καριέρα του ο σκληροτράχηλος ηθοποιός και πρώην παλαιστής του WWE. 

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει λοιπόν ότι θα λάβει περί τα $50 εκατομμύρια αμοιβή για αυτή την ταινία και μόνο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για έναν μοναδικό ρόλο, αλλά και η υψηλότερη αμοιβή για οποιονδήποτε ηθοποιό στην ιστορία που πληρώνεται για έναν και μόνο ρόλο. "Χρυσάφι" λοιπόν έδωσε η Amazon για τον Johnson θέτοντας έτσι ένα νέο σημείο αναφοράς στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς και τις μεγαλύτερες αμοιβές που δόθηκαν ποτέ για ταινία. 

Τόσο υψηλές αμοιβές προκαταβολικά -πριν την πρεμιέρα της ταινίας- δε δίνονται και το ποσό στάνταρ που παίζουν οι περισσότεροι αστέρες του Χόλιγουντ είναι γύρω στα $20 εκατομμύρια μαζί με ποσοστά από την πορεία της ταινίας στο box office. Ωστόσο, το streaming τοπίο έχει αλλάξει άρδην και τις πληρωμές τους, επομένους οι streaming κολοσσοί τύπου Apple, Netflix και Amazon δίνουν... "μπραφ" την αμοιβή στους ηθοποιούς με ένα θεωρητικό ποσοστό των box office εσόδων. 

Αρκεί να αναφέρουμε απλώς ότι το προηγούμενο ρεκόρ το κρατούσε ο Robert Downey Jr. με αμοιβή $40 εκατ. δολάρια, που υποδύθηκε τον Iron Man στο Captain America: Civil War. Ήταν ισοπαλία με τον Will Smith για τον ρόλο του στην ταινία King Richard, όπου απέσπασε και το βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. 

Πώς όμως συγκρίνεται ο μισθός του Dwayne Johnson με τους υπόλοιπους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ; Ας δούμε την λίστα:


Robert Downey Jr. - Avengers: Endgame: $20 εκατ.

Arnold Schwarzenegger - Terminator 3: Rise of the Machines: $29.25 εκατ.

Leonardo DiCaprio - Killers of the Flower Moon: $30 εκατ.

Mel Gibson - Lethal Weapon 4: $30 εκατ.

Keanu Reeves - The Matrix Reloaded/The Matrix Revolutions: $30 εκατ.

Will Smith - Emancipation: $35 εκατ.

Johnny Depp - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides: $35 εκατ.

Will Smith - King Richard: $40 εκατ.

Robert Downey Jr. - Captain America: Civil War: $40 εκατ.

Dwayne Johnson – Red One - $50 εκατ.