Η τελευταία ταινία του Hayao Miyazaki άλλαξε τίτλο και πάει Αμερική

Θα ονομάζεται How Do You Live μόνο στην Ιαπωνία
16 Ιουλίου 2023 12:02
Η τελευταία ταινία του Hayao Miyazaki άλλαξε τίτλο και πάει Αμερική

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ο θρυλικός Hayao Miyazaki των Spirited Away, My Neighbor Totoro και άλλων αγαπητών ταινιών θα επιστρέψει για μία ακόμη ταινία που θα ονομάζεται Kimitachi wa Do Ikiruka (How Do You Live). Η ταινία αυτή έπαιξε στους κινηματογράφους της Ιαπωνίας πριν μερικές ημέρες και τώρα, έγινε γνωστό ότι θα φτάσει στην Αμερική και κατά πάσα πιθανότητα στην Ευρώπη με διαφορετική ονομασία.

Όπως μεταφέρει το Variety, η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αμερική μας με την ονομασία The Boy and the Heron και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα αργότερα μέσα στην χρονιά. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε ή εάν θα την φέρουν οι κινηματογράφοι της Ευρώπης ή της Ελλάδας.

Οι πληροφορίες που γνωρίζαμε για την ταινία, έλεγαν ότι βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του 1937 από τον συγγραφέα Genzaburo Yoshino. Αυτό το βιβλίο ακολουθεί ένα 15χρονο αγόρι στο Τόκιο, όπου ζει πλέον με τον θείο του, καθώς ο πατέρας του έχει πεθάνει. Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με το GKIDS, την εταιρία διανομής με έδρα τις ΗΠΑ, η ταινία είναι έχει μια πρωτότυπη ιστορία με τον Miyazaki να γράφει το σενάριο.

Η νέα ταινία του Hayao Miyazaki με το Studio Ghibli θα κυκλοφορήσει χωρίς κάποιο trailer ή εικόνα

Ωστόσο, όπως σας είχαμε ενημερώσει παλιότερα, το Studio Ghibli δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποια εικόνα, την πλοκή, trailer οι γενικές πληροφορίες για την ταινία.

Σύμφωνα με τα μέσα της Ιαπωνίας, το How Do You Live τα πήγε πολύ καλά εμπορικά και μέσα σε δύο ημέρες κατάφερε να φτάσει τα 7 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τη μεγάλη επιστροφή του Miyazaki σε ταινία μεγάλου μήκους ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Η τελευταία ταινία μεγάλου μήκους που είχε σκηνοθετήσει ήταν το 2013 με τίτλο “The Wind Rises”.

Το How Do You Live/The Boy and the Heron σχεδιάστηκε στο χέρι και είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Miyazaki και φυσικά παραγωγής του Studio Ghibli. Τη μουσική έχει αναλάβει ο Joe Hisaishi.