Deadpool 3: Στοπ στα γυρίσματα της ταινίας λόγω της απεργίας των ηθοποιών

Επ' αόριστον κιόλας μέχρι να βρεθεί συμφωνία μεταξύ των σωματείων ηθοποιών και στούντιο του Χόλιγουντ
14 Ιουλίου 2023 19:43
Deadpool 3: Στοπ στα γυρίσματα της ταινίας λόγω της απεργίας των ηθοποιών

Ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της απεργίας των σωματείων ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ είναι και μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2024. Ο λόγος για το Deadpool 3 της Marvel Studios το οποίο διάφορα μέσα του εξωτερικού όπως το Variety και το The Wrap μεταδίδουν ότι σταμάτησε τα γυρίσματά του σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης με την απεργία της SAG-AFTRA (Σωματείο Ηθοποιών) που ξεκίνησε επίσημα, σήμερα το πρωί της Παρασκευής. 

Είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή της Marvel Studios που επηρεάζεται από την νέα απεργιακή κινητοποίηση που παραλύει εντελώς το Χόλιγουντ. To πιο δυσάρεστο νέο για όσους περιμένουν να δουν το Deadpool 3 είναι ότι τα γυρίσματα διακόπτονται επ'αόριστον έως ότου βρεθεί λύση και συμφωνήσουν οι WGA και SAG-AFTRA, με το AMPTP, που εκπροσωπεί τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά τις νέες φωτογραφίες από το πλατό του Deadpool που δείξανε για πρώτη φορά τον Wolverine του Hugh Jackman με την κλασική κίτρινη X-Men στολή του, πλάι στον Ryan Reynolds.

Όσο για το τι θα συμβεί με την ημερομηνία κυκλοφορίας του που είχε μετατεθεί νωρίτερα κατά 6 μήνες, είναι ακόμη άγνωστο, καθώς η Marvel Studios δεν έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση. 

Τη σκηνοθεσία του Deadpool 3 ανέλαβε ο Shawn Levy των Free Guy, The Adam Project και Stranger Things, ενώ στο σενάριο επιστρέφουν οι Paul Wernick, Rhett Reese και Zeb Wells. Το Deadpool 3 είναι η πρώτη ταινία που έρχεται από τα Marvel Studios και τον Kevin Feige, μετά την εξαγορά της Fox από την Disney. Επίσης θα είναι η πρώτη πραγματικά R-rated ταινία του MCU και της Marvel Studios.

Ο Matthew Macfadyen της σειράς Succession και η Emma Corrin της σειράς The Crown θα βρίσκονται στο cast της ταινίας, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα παίξουν κανονικά και οι Morena Baccarin, Shioli Kutsuna και Brianna Hildebrand ως Vanessa, Yukio και Negasonic Teenage Warhead αντίστοιχα. Επίσης, θα εμφανιστούν και οι Karan Soni και Leslie Uggams ως Dopinder και Blind Al, ο Rob Delaney ως Peter, καθώς και η Jennifer Garner ως Elektra.

Τα γυρίσματα του Deadpool 3 ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους στις 3 Μαΐου 2024 αντί για τις 8 Νοεμβρίου 2024 που ήταν αρχικά προγραμματισμένη.