Περισσότερα horror βιντεοπαιχνίδια θα γίνουν ταινίες τρόμου, λέει ο παραγωγός Jason Blum

Μετά και την ταινία Five Nights at Freddy's
05 Ιουλίου 2023 14:40
Περισσότερα horror βιντεοπαιχνίδια θα γίνουν ταινίες τρόμου, λέει ο παραγωγός Jason Blum

Αν αποδειχθεί εμπορική επιτυχία η ταινία Five Nights At Freddy's τότε θα ανοίξει η πόρτα ώστε περισσότερα videogames του horror είδους να μετατραπούν σε ταινίες, όπως διαμηνύει ο Jason Blum, επικεφαλής της Blumhouse Productions εταιρίας παραγωγής που ειδικεύεται στο genre του τρόμου. 

Ο Blum παραχώρησε μια συνέντευξη μαζί με τον James Wan στο Discussing Film για να προμοτάρουν το Insidious: The Red Door, εκεί όπου ερωτήθηκαν από το μέσο πώς βλέπουν τις videogames διασκευές γενικότερα, αλλά και άλλα διάσημα παιχνίδια που θα μπορούσαν να γίνουν ταινίες τρόμου. Μάλιστα, ο Jason Blum αναφέρθηκε στο πόσο μεγάλος gamer είναι ο James Wan, δημιουργός και παραγωγός ταινιών όπως Saw, The Conjuring και Insidious

Απαντώντας στην ερώτηση του μέσου για το εάν το Five Night's at Freddy's είναι μόλις η αρχή για περισσότερες ταινίες από horror παιχνίδια, ο Blum είπε: 

"Πιστεύω ότι τα σωστά βιντεοπαιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό υλικό για ταινίες. Θέλω να πω, το είδατε αυτό ακόμα και με το "The Super Mario Bros. Movie". Είναι διαφορετικό είδος, αλλά ήταν μια απίστευτα επιτυχημένη ταινία. Και σίγουρα ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί και με το Five Nights at Freddy's. Ο James είναι πραγματικά μεγάλος gamer και έχουμε ένα τμήμα παιχνιδιών στην εταιρεία μας πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Σίγουρα ανυπομονώ να βρω περισσότερα παιχνίδια που είναι δημοφιλή και τα οποία θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε σε ταινίες τρόμου".

Τη σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφοράς του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού τρόμου ανέλαβε η Emma Tammi, σε σενάριο που υπέγραψε η ίδια μαζί με τους Scott Cawthon και Seth Cuddeback. Ο Matthew Lillard (Scooby Doo) συμμετέχει επίσης υποδυόμενος τον "κακό" William Afton. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio, και Elizabeth Lail. Ας μη ξεχνάμε ότι ο δημιουργός του παιχνιδιού και μετέπειτα franchise παιχνιδιών τρόμου, Scott Cawthon, έφτιαξε τα παιχνίδια μόνος του με σκοπό απλώς να φέρει ψωμί στην οικογένειά του. Μάλιστα έγραψε το σενάριο της ταινίας και είχε το δικαίωμα να εγκρίνει το τελικό cut. 

Η σύνοψη της ταινίας αναφέρει: "Το φαινόμενο των παιχνιδιών τρόμου γίνεται ένα ανατριχιαστικό κινηματογραφικό γεγονός, καθώς η Blumhouse -παραγωγός των ταινιών M3GAN, The Black Phone και The Invisible Man -μεταφέρει το Five Nights at Freddy's στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία ακολουθεί έναν ταλαιπωρημένο σεκιουριτά καθώς αρχίζει να εργάζεται στην πιτσαρία Freddy Fazbear's Pizza. Ενώ περνάει την πρώτη του νύχτα στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Freddy's δεν θα είναι τόσο εύκολη για να τα καταφέρει."

Η ταινία Five Nights At Freddy's θα βγει στις αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου και ταυτόχρονα στην streaming υπηρεσία Peacock (όπου υποστηρίζεται).