Christoper Nolan: Το “Oppenheimer“ θα έχει φινάλε σαν του “Inception“

Και εξήγησε τι εννοεί με αυτή τη φράση όσο μπορεί ο διάσημος σκηνοθέτης
27 Ιουνίου 2023 20:12
Christoper Nolan: Το “Oppenheimer“ θα έχει φινάλε σαν του “Inception“

Το φινάλε του Inception ήταν ένα από τα πιο διφορούμενα στην ιστορία του κινηματογράφου, έχοντας γίνει θέμα debate από όλους όσους την έχουν παρακολουθήσει. Κι ας έχει δώσει εξηγήσεις ο σκηνοθέτης και δημιουργός της Christopher Nolan για το τι συμβαίνει με τον Cobb του Leonardo DiCaprio και την τελευταία στροφή της σβούρας του. 

Τώρα, ο διάσημος σκηνοθέτης αναφέρθηκε στο φινάλε που θα έχει το Oppenheimer, η πολυσυζητημένη νέα του ταινία, για τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και την κατασκευή της ατομικής βόμβας, το οποίο το σύγκρινε -παραδόξως- με αυτό του "Inception". 

Στη νέα συνέντευξη που έδωσε στο WIRED, o Nolan σύγκρινε τα τέλη των ταινιών Oppenheimer και Inception όταν του τέθηκε η ερώτηση ότι οι ταινίες του προσφέρουν ένα αισιόδοξο μήνυμα. "Θέλω να πω το φινάλε του Inception είναι ακριβώς αυτό." είπε ο Christopher Nolan και συνέχισε: "Υπάρχει μια μηδενιστική άποψη για αυτό το τέλος, σωστά; Αλλά επίσης, έχει προχωρήσει και είναι με τα παιδιά του. Η ασάφεια δεν είναι συναισθηματική ασάφεια. Είναι μια διανοητική ασάφεια για το κοινό."

Και πηγαίνοντας προς το φινάλε του Oppenheimer δήλωσε τα εξής: "Έχει πλάκα, νομίζω ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ του τέλους του Inception και του Oppenheimer που μπορεί να εξερευνηθεί. Το Oppenheimer έχει ένα περίπλοκο τέλος. Περίπλοκα συναισθήματα".

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για τις αντιδράσεις του κοινού μετά το τέλος της ταινίας λέγοντας: "Κάποιοι βγαίνουν από την ταινία εντελώς συντετριμμένοι. Δεν μπορούν να μιλήσουν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει ένα στοιχείο φόβου στην ιστορία και στο υπόβαθρο. Αλλά η αγάπη για τους χαρακτήρες, η αγάπη για τις σχέσεις τους, είναι τόσο δυνατή όσο σε καμία άλλη ταινία μου."

Το Oppenheimer θα είναι επίσης η πρώτη R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) ταινία του Christopher Nolan εδώ και δύο δεκαετίες

Λίγα λόγια για την ταινία Oppenheimer

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Όσον αφορά την παραγωγή, ο Hoyte Von Hoytema ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Nolan για τη φωτογραφία της ταινίας, την οποία γύρισαν σε IMAX φιλμ 65mm και για πρώτη φορά σε ασπρόμαυρο IMAX φιλμ. Όπως και στο "Tenet" έτσι και εδώ, ο Ludwig Göransson αναλαμβάνει το soundtrack του Oppenheimer. Το σενάριο της ταινίας που διασκεύασε ο Christopher Nolan προέρχεται από το βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" των Kai Bird και Martin J. Sherwin.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι για την παραγωγή του Oppenheimer, ο Christopher Nolan ξεπέρασε τον εαυτό του και έστησε μια κανονική έκρηξη πυρηνικής βόμβας χωρίς τη χρήση CGI (ειδικών εφέ)! Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Το Oppenheimer βγαίνει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα θα αργήσει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες.