Το Oppenheimer θα είναι η πρώτη R-rated ταινία του Nolan εδώ και 20 χρόνια

Σπάνιο φαινόμενο για τη φιλμογραφία του
02 Ιουνίου 2023 08:50
Το Oppenheimer θα είναι η πρώτη R-rated ταινία του Nolan εδώ και 20 χρόνια

Μια ιστορική στιγμή στην φιλμογραφία του Christopher Nolan θα είναι το Oppenheimer καθώς επίσημα ταξινομήθηκε ηλικιακά ως R-rated -όπως το αντίστοιχο στη δική μας ηλικιακή ταξινόμηση, θα ήταν το "ακατάλληλο για ανηλίκους". Πρόκειται για μια σπάνια ταξινόμηση μιας και η MPA στις ΗΠΑ έδωσε το συγκεκριμένο "αυτοκόλλητο" στη νέα και πολυαναμενόμενη ταινία του Nolan, γεγονός που έχει να συμβεί από τις πρώτες δύο του ταινίες. 

Τόσο το "Memento" (2000) όσο και το "Insomnia" (2002) ήταν οι πρώτες δύο ταινίες της καριέρας του που επίσης ήταν R-rated, με τις υπόλοιπες ταινίες -και τις πιο επιτυχημένες της καριέρας του κατά γενική ομολογία- να είναι PG-13. Προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που πήρε το R-rating η ταινία, μιας και η Universal Pictures που ανέλαβε τη διανομή δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Έτσι, σπάει ένα σερί του Nolan ως προς την ηλικιακή ταξινόμηση των ταινιών του που κρατούσε πάνω από 20 χρόνια. Παράλληλα, το Oppenheimer αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του Nolan, κοντά στις 3 ώρες

Διαβάστε εδώ τους τρόπους με τους οποίους ο Nolan έκανε ιστορικά ακριβής την ταινία "Oppenheimer". 

Ένα σωρό τεράστια αλλά και γνωστά ονόματα παίζουν στο cast της ταινίας ξεκινώντας με τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer βγαίνει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα θα αργήσει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες.