Το Batman Begins βγήκε σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια αλλάζοντας μια για πάντα τον ήρωα της DC

Σαν σήμερα είδαμε στον κινηματογράφο το φιλμ του Christopher Nolan
15 Ιουνίου 2023 20:51
Το Batman Begins βγήκε σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια αλλάζοντας μια για πάντα τον ήρωα της DC

Σαν σήμερα, πριν από 18 ολόκληρα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 2005, κυκλοφόρησε το Batman Begins, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως και ήταν η αρχή μιας πολύ επιτυχημένης τριλογίας. Στη σκηνοθετική καρέκλα είχε καθίσει ο Christopher Nolan, ενώ έγραψε και το σενάριο μαζί με τον David S. Goyer.

Με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Christian Bale στο ρόλο του Batman και συμπρωταγωνιστές τους Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Ken Watanabe και Morgan Freeman, το Batman Begins ήταν το 7ο μεγαλύτερο φιλμ του 2005 σε έσοδα, τα οποία ξεπέρασαν τα 373 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Μετά από την όχι και τόσο καλή πορεία που είδε το Batman & Robin το 1997, ο Christopher Nolan και οι συνεργάτες του ανέλαβαν τα ηνία και ξεκίνησαν το project το 2003 και είχαν ως στόχο ο δικός τους Batman να είναι πιο σκοτεινός, αλλά και πιο ρεαλιστικός. Ο στόχος ήταν να κάνουν το κοινό να νοιαστεί τόσο για τον Batman, όσο και για τον Bruce Wayne. Η ταινία βασίστηκε κυρίως σε stunts και ελάχιστα σε εφέ με τη χρήση υπολογιστή.

Ο Christopher Nolan είχε δηλώσει τότε ότι η ανθρωπιά και ο ρεαλισμός του χαρακτήρα θα είναι η βάση της ταινίας και ότι ο κόσμος του θα είναι πιο προσγειωμένος. Επίσης είχε πει ότι “θα είναι μια αναγνωρίσιμη, σύγχρονη πραγματικότητα μέσα στην οποία μία εξωπραγματική ηρωική φιγούρα αναδύεται".

Ο Bale υπέγραψε για το ρόλο του στις 11 Σεπτεμβρίου του 2003 έχοντας εκφράσει το ενδιαφέρον του να υποδυθεί αυτόν τον ήρωα. Η παραγωγή, όμως, είχε και άλλους υποψήφιους για το ρόλο, όπως τους Billy Crudup, Jake Gyllenhaal, Cillian Murphy και άλλους.

Η ταινία πήγε στους κινηματογράφους, λοιπόν, και οι κριτικοί του χώρου μιλούσαν τότε με τα καλύτερα λόγια, ενώ είχε λάβει και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και τρεις για βραβεία BAFTA.

Μετά το Batman Begins ήρθε το The Dark Knight με τον αείμνηστο Heath Ledger στο ρόλο του Joker και θεωρείται από πολλούς fans της DC ως η καλύτερη Batman ταινία που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Το τέλος της τριλογίας ήρθε με το The Dark Knight Rises το 2012 φυσικά και πάλι από τον Nolan και κεντρικό κακό της υπόθεσης τον Bane που τον υποδυόταν ο Tom Hardy.

Τα Batman συνεχίζονται πλέον και το 2022 έπαιξε το The Batman αλλά με Σκοτεινό Ιππότη τον Robert Pattinson των Twilight και σκηνοθέτη τον Matt Reeves. Μάλιστα, στα σκαριά βρίσκεται και το “Part 2” από την Warner Bros. και την DC που αναμένεται να παίξει μελλοντικά στους κινηματογράφους.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας Batman ταινία; Πείτε μας στα σχόλια!