Spider-Man: Across The Spider-Verse - Μια από τις καλύτερες σκηνές του φτιάχτηκε από έναν 14χρονο!

Η ιστορία του έφηβου που από YouTuber δούλεψε στο sequel για τη Sony Pictures Animation
09 Ιουνίου 2023 11:35
Spider-Man: Across The Spider-Verse - Μια από τις καλύτερες σκηνές του φτιάχτηκε από έναν 14χρονο!

Το Spider-Man: Across The Spider-Verse συνεχίζει την ξέφρενή του πορεία στους κινηματογράφους με το κοντέρ των εισπράξεων του box office να έχει ξεπεράσει πλέον τα $235 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η ταινία σε παραγωγή των Chris Lord και Phil Miller συναρπάζει το κοινό με το απίθανο animation και την ποικιλία των σκίτσων και των στιλ που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε καρέ, μόνο που το Across The Spider-Verse περιείχε και μερικές εκπλήξεις. 

Πέραν των μερικών live-action συμμετοχών στην κατά τα άλλα ταινία κινουμένων σχεδίων, υπήρξε και μια LEGO επιπέδου παρέμβαση. Σε μια από τις σκηνές όπου ο Miles Morales πήγαινε από το ένα σύμπαν στο άλλο, έπεσε σε ένα όπου υπάρχουν διάφοροι LEGO Spider-Men. Το ξέρατε όμως ότι αυτή την σεκάνς την έφτιαξε ένας 14χρονος; 

Η ιστορία του Preston Mutanga ξεκίνησε όταν πριν από περίπου 8 μήνες ανήρτησε ένα βίντεο, όπου έκανε με LEGO αναπαράσταση μιας σκηνής από το teaser του Across the Spider-Verse με ιδιαίτερη επιτυχία. Σημειώστε όμως πως ό,τι βλέπετε το έκανε ολομόναχος από τη σχεδίαση των 3D μοντέλων μέχρι το animation και το μοντάζ του. 

Στις 3 Ιανουαρίου όμως όταν έκανε mention στο Twitter του, τους παραγωγούς Lord και Miller και αυτοί είδανε την αναπαράσταση ολόκληρου του trailer του "Across the Spider-Verse", η μοίρα του Mutanga έμελλε να αλλάξει μια για πάντα. Όχι μόνο ξετρέλανε το δίδυμο των παραγωγών του Spider-Verse, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει το "The LEGO Movie", αλλά εντυπωσίασε και μερικούς από τους καλύτερους animators του κόσμου. 

"Ανακαλύψαμε ότι ήταν ένα 14χρονο παιδί που το έφτιαξε και είπαμε: "Φαίνεται απίστευτα εκλεπτυσμένο για να το έχει φτιάξει ένας ανήλικος, μη επαγγελματίας", δήλωσε ο Miller στους Times. "Μας ξετρέλανε όλους, καθώς και μερικούς από τους καλύτερους animators στον κόσμο".

Όπως ο ίδιος ο Mutanga εκμυστηρεύεται στη συνέντευξή του στους New York Times, ο πατέρας του είχε δείξει πως να χρησιμοποιεί το Blender, εκείνος έφαγε "κόλλημα" -όπως λέει- και μετά άρχισε να μαθαίνει περισσότερο βλέποντας βίντεο στο YouTube. Tη σεκάνς των LEGO Spider-Man στο Across the Spider-Verse την δούλεψε κυρίως εν μέσω του "Spring Break" και έπειτα ασχολούταν με το project όταν τελείωνε τα μαθήματά του το βράδυ. 

Μπορεί ο 14χρονος Mutanga να πηγαίνει ακόμα σχολείο αλλά σίγουρα έχει στις πλάτες του τη περγαμηνή που λέει ότι δούλεψε σε μια από τις μεγαλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών σε μια τόσο νεαρή ηλικία. Έχοντας κάνει ένα σημαντικό βήμα από τόσο νωρίς στο να εκπληρώσει το όνειρό του και να γίνει animator όταν μεγαλώσει, είπε τα εξής: "Λάτρεψα την πρώτη ταινία και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για τη δεύτερη, οπότε το να δουλέψω με ανθρώπους που πραγματικά έφτιαξαν ένα αριστούργημα ήταν ειλικρινά σαν ένα όνειρο." 

Την άποψή μας για την ταινία, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας θα τη βρείτε πατώντας εδώ.

To Spider-Man: Across the Spider-Verse προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους, ενώ το Spider-Man: Beyond the Spider-Verse θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Μαρτίου 2024.