Karate Kid: Ο Jackie Chan επιστρέφει στο franchise 14 χρόνια μετά για τη νέα ταινία

Θα είναι sequel της ταινίας του 2010;
18 Μαΐου 2023 08:55
Karate Kid: Ο Jackie Chan επιστρέφει στο franchise 14 χρόνια μετά για τη νέα ταινία

Η νέα ταινία του Karate Kid που βρίσκεται στα σκαριά από τη Sony Pictures θα είναι sequel της ταινίας του 2010; Αυτό αφήνουν να εννοηθεί οι πληροφορίες του DiscussingFilm, το οποίο μεταδίδει ότι η Sony "κλειδώνει" τον -69χρονο πλέον- Jackie Chan για να επιστρέψει στο ρόλο του "τύπου Mr. Miyagi" χαρακτήρα που υποδύθηκε στο The Karate Kid μετά από 14 χρόνια. 

Στην ταινία εκείνη ο Τζάκι Τσαν έπαιξε τον Mr. Han, ο οποίος εκπαιδεύει ένα 12χρονο αγόρι τον Dre Parker (Jaden Smith) στην πολεμική τέχνη του Kung Fu, θέλοντας να προστατευτεί από τους συνομήλικούς του που τον κάνουν bullying. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν και ο Jaden Smith επιστρέψει κατά κάποιον τρόπο, όντας πλέον 24 χρονών, ενώ ήταν 14 όταν υποδύθηκε το ρόλο του Dre. Το reboot του Karate Kid είχε φέρει παγκοσμίως περί τα $359 εκατομμύρια στο box office έχοντας budget της τάξης των $40 εκατομμυρίων.

Λιγοστές πληροφορίες γνωρίζουμε για το που θα κινηθεί αυτή η νέα Karate Kid ταινία, την οποία η Sony προμοτάρει ως "την επιστροφή στο αυθεντικό franchise του Karate Kid" και θα σκηνοθετεί ο Jonathan Entwistle (The End of the F***ing World).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η ταινία Karate Kid της Sony Pictures δε θα έχει καμία σχέση με την άκρως επιτυχημένη και λατρεμένη σειρά Cobra Kai του Netflix, η οποία αποτελεί sequel των αυθεντικών τεσσάρων ταινιών (Karate Kid, The Karate Kid: Part II, The Karate Kid Part III, The Next Karate Kid). "Έχουμε αποκλείσει εντελώς την όποια σύνδεση. Αναφερόμαστε στον Jackie Chan ως άνθρωπο, οπότε θαρρώ πως στον κόσμο μας ο Jackie Chan είναι ηθοποιός" είπε ο Josh Hurwitz, showrunner της σειράς Cobra Kai. 

Η νέα ταινία The Karate Kid είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 7 Ιουνίου του 2024.