Dolph Lundgren: “Οι γιατροί μου έδιναν 2-3 χρόνια ζωής“

Αποκαλύπτει τη μάχη του με τον καρκίνο ο ηθοποιός του Rocky 4
11 Μαΐου 2023 11:45
Dolph Lundgren: “Οι γιατροί μου έδιναν 2-3 χρόνια ζωής“

Ο Dolph Lundgren (Ντόλφ Λούντγκρεν) είναι κυρίως γνωστός για το ρόλο του Ivan Drago στο "Rocky IV" (1985) και τις ταινίες "The Expendables" και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο τα τελευταία 8 χρόνια

Ο 65χρονος εμβληματικός χολιγουντιανός σταρ αποκάλυψε την κατάσταση της υγείας του μιλώντας στην εκπομπή "In Depth" με τον Graham Bensinger. Εκεί είπε πως οι γιατροί ανακάλυψαν έναν όγκο στο νεφρό του και τον αφαίρεσαν το 2015, ενώ σε βιοψία που έγινε αργότερα βρέθηκε πως είναι κακοήθεις. 

"Στη συνέχεια έκανα εξετάσεις κάθε έξι μήνες, και μετά τις κάνεις κάθε χρόνο και ήταν μια χαρά, ξέρεις, για πέντε χρόνια", είπε η Lundgren. "Το 2020, επέστρεψα στη Σουηδία και είχα κάποιου είδους γαστρεντερική παλινδρόμηση ή... κάτι που δεν ήξερα ακριβώς τι ήταν. Έτσι έκανα μια μαγνητική τομογραφία και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μερικοί ακόμη όγκοι γύρω από την περιοχή".

Εκείνη την περίοδο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε έξι ακόμη όγκους, όπου ο ένας εξ αυτών ήταν πολύ μεγάλος για να αφαιρεθεί χειρουργικά και έπρεπε να ακολουθήσει συστηματική θεραπεία. Οι όγκοι έγιναν περισσότερο το φθινόπωρο του 2021 όταν ο Lundgren πήγε στο Λονδίνο για να γυρίσει τα Aquaman 2 και Expendables 4. 

Συνεχίζοντας να διηγείται την ιστορία του είπε: "Συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πολύ χειρότερα απ' ό,τι νομίζαμε. Ο γιατρός μου άρχισε να μιλάει για όλους αυτούς τους διάφορους όγκους, όπως στον πνεύμονα και στο στομάχι, στη σπονδυλική στήλη και έξω από τα νεφρά. Άρχισε να λέει αυτά τα πράγματα, όπως, 'Θα πρέπει μάλλον να κάνεις ένα διάλειμμα και να περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου' και ούτω καθεξής. Τον ρώτησα: "Πόσο καιρό νομίζετε ότι μου απομένει;" Νομίζω ότι είπε δύο ή τρία χρόνια, αλλά μπορούσα να καταλάβω στη φωνή του ότι πιθανότατα πίστευε ότι ήταν λιγότερο".

Έπειτα ο Lundgren θέλησε να πάρει και δεύτερη γνώμη πηγαίνοντας σε έναν γιατρό στο Λονδίνο, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο καρκίνος στο νεφρό του μεταλλάσσονταν σε καρκίνο του πνεύμονα. "Αν συνέχιζα την παλιά  θεραπεία θα μου είχαν μείνει 3-4 μήνες ζωής" είπε ο γνωστός ηθοποιός και πως η νέα θεραπεία που ακολούθησε μείωσε τους όγκους κατά 30% μέσα σε ένα τρίμηνο. 

Πέρασα το 2022 βλέποντας όλη αυτή τη φαρμακευτική αγωγή να κάνει τη δουλειά της. Επιτέλους οι όγκοι είχαν μειωθεί κατά 90%. Τώρα είμαι σε φάση που αφαιρούνται οι εναπομείναντες ιστοί αυτών των όγκων. Η πρόγνωση λέει πως αν πάνε όλα καλά θα αφαιρεθούν και δε θα υπάρχει καρκινική δραστηριότητα και τα φάρμακα που θα παίρνω θα καταστείλουν τα υπόλοιπα. -Lundgren. 

Τον ρόλο του Ivan Dragon υποδύθηκε ξανά ο Σουηδός ηθοποιός για τις ανάγκες του "Creed II", ενώ αναμένεται να επιστρέψει στο σύμπαν της DC μέσα από το "Aquaman and the Lost Kingdom" στο ρόλο του King Nereus. 

Επίσης, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι ως Gunner Jensen στο "The Expendables 4", που είχε γυριστεί και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου.