John Wick 5: Οι fans το θέλουν εδώ και τώρα αλλά ο σκηνοθέτης απαντά με ειλικρίνεια

Υπάρχει μήπως κάποιο παραθυράκι για την επιστροφή του Keanu Reeves;
11 Μαΐου 2023 08:56
John Wick 5: Οι fans το θέλουν εδώ και τώρα αλλά ο σκηνοθέτης απαντά με ειλικρίνεια

Δε χωράει αμφιβολία ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι τον περασμένο Απρίλιο χόρευαν σε ρυθμούς John Wick: Chapter 4 αφού η νέα περιπέτεια του Keanu Reeves στο ομώνυμο ρόλο ξετρέλανε κοινό και κριτικούς, σπάζοντας κιόλας τα ταμεία με πάνω από $416 εκατομμύρια εισπράξεων. 

Έκτοτε η ζήτηση για το John Wick 5 είναι τεράστια με το κοινό να ζητά το sequel απεγνωσμένα, αν και έχει ειπωθεί από τον Κιάνου Ριβς το ενδεχόμενο αυτό βάζοντας κιόλας έναν σημαντικό όρο για να επιστρέψει ως Baba Yaga. Ταυτόχρονα και η Lionsgate κοιτάζει ενεργά το πώς θα μπορέσει να γίνει το John Wick 5. 

Ωστόσο ο σκηνοθέτης της τεράστιας επιτυχίας και όλων των John Wick ταινιών, ο Chad Stahelski απάντησε με ειλικρίνεια στο ενδεχόμενο του John Wick 5, λέγοντας πρακτικά ότι θα ήθελε προς το παρόν να αφήσει το franchise να ξεκουραστεί, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο Reeves και το συνεργείο του έδωσαν ό,τι είχαν στο 4ο κεφάλαιο. Ωστόσο στο μέλλον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εάν υπάρξει μια καλή ιδέα και σενάριο να συνεχίσουν την ιστορία. 

Μιλώντας στο The Direct είπε χαρακτηριστικά: 

"Είναι τρομερά κολακευτικό. Πρέπει να είσαι σούπερ ταπεινός και να πεις "Σας ευχαριστώ" και αυτή είναι η απάντησή μας. "Σας ευχαριστούμε τόσο μα τόσο πολύ. Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ που το θέλατε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα. Η πραγματική ερώτηση που κάνεις στον εαυτό σου δεν είναι "αν το θέλω". Ναι, δεν θα με πείραζε να το κάνω. Εμείς απλά προσπαθήσαμε να το πετύχουμε. Προσπαθήσαμε να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι, να μην πάρουμε τίποτα και να τα αφήσουμε όλα. Όπως το "Δεν κρατάμε τίποτα. Δεν προσπαθούμε να χτίσουμε. Απλά όλα όσα είχαμε τα δώσαμε εκεί.

Νιώθουμε ότι βάλαμε ό,τι είχαμε στο "John Wick 4" και ότι ολοκληρώσαμε τον κύκλο του. Νιώθουμε ότι τον τελειώσαμε. Οπότε, λέμε: "Ξέρετε, αυτός ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να κλείσουμε τις τρεις προηγούμενες ταινίες και την τέταρτη και να παραδώσουμε κάτι ικανοποιητικό και διασκεδαστικό".

Και συνέχισε τις δηλώσεις και την ειλικρινή απάντησή του λέγοντας: "Αυτή τη στιγμή, αν βάλεις ένα όπλο στο κεφάλι μου, θα μπορούσες κάλλιστα να με πυροβολήσεις. Γιατί έχω κάψει κύτταρα μετά το Chapter 4. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει... Όπως αν κοιτάξεις πίσω υπάρχουν βιβλιοθήκες και ράφια με σημειωματάρια με εκατοντάδες ιδέες για άλλα σκηνικά και άλλα πράγματα. Αν ξυπνήσω αύριο και υπάρχει μια ιδέα για να ψυχαγωγήσουμε το κοινό που πιστεύουμε ότι πραγματικά θα έχει αποτέλεσμα και δεν θα είναι απλά μια αρπαχτή. Ναι, θα την εξέταζα και θα ακολουθούσα αυτόν τον δρόμο. Απλά, δεν την έχω αυτή τη δυνατότητα τώρα".

John Wick 5: Το φαντάζεστε με Keanu Reeves, Cillian Murphy και Jason Momoa;

Το σύμπαν του John Wick θα συνεχιστεί με την ταινία "Ballerina" που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του 2024. Στην πρώτη spinoff ταινία των John Wick, η Ana de Armas θα υποδυθεί την "Ballerina" μια εκτελεστή που εκπαιδεύτηκε με τις παραδόσεις της Ruska Roma, της φατρίας που παίζει σημαντικό ρόλο στο John Wick 4. Η de Armas δε θα είναι μόνη της καθώς θα εμφανιστεί στο πλάι της ο Keanu Reeves ως John Wick.

Donnie Yen εξέφρασε ότι θα ήθελε να είναι πρωταγωνιστής σε μία spinoff ταινία, έχοντας υποδυθεί τον εκτελεστή-highlight του John Wick 4. Επίσης αναμένεται η σειρά The Continental στο Amazon Prime Video και το πρώτο trailer θα το δείτε εδώ

Στην ταινία παίζουν μεταξύ άλλων οι Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins και Ian McShane.