Ανακοινώθηκε νέα Street Fighter live-action ταινία!

Από τους δημιουργούς του Detective Pikachu
06 Απριλίου 2023 10:21
Ανακοινώθηκε νέα Street Fighter live-action ταινία!

Και επίσημα, η ιστορική και εμβληματική σειρά fighting παιχνιδιών Street Fighter θα επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Συγκεκριμένα, η Capcom, devoloper και publisher του franchise, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνεργάζεται με τη Legendary Entertainment, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ταινία Detective Pikachu και την ταινία Warcraft, για ένα καινούργιο live-action project.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter τη Δευτέρα ότι η Legendary απέκτησε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα του Street Fighter. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή ή το καστ της ταινίας, αλλά η Capcom υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερα νέα στο μέλλον, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Twitter.

Για την ιστορία, το Street Fighter είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά franchises όλων των εποχών στον κόσμο του gaming, με εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο. Η σειρά έκανε το ντεμπούτο της το 1987 και έκτοτε έχει γεννήσει πολυάριθμες συνέχειες, spin-offs, crossovers, κόμικς, σειρές κινουμένων σχεδίων και ταινίες. Το επόμενο κεφάλαιο, το Street Fighter 6, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου 2023 για PS4, PS5, Xbox Series X|S και PC.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Street Fighter αποκτά κάποια live-action ταινία. Το 1994 υπήρξε αντίστοιχη ταινία, το Street Fighter, στο οποίο πρωταγωνίστησαν ο Jean-Claude Van Damme ως Guile, η Ming-Na Wen ως Chun-Li και ο Raul Julia ως Bison. Η ταινία είχε εμπορική επιτυχία αλλά έλαβε κυρίως αρνητικές κριτικές. Το 2009, η ταινία Street Fighter: The Legend of Chun-Li επικεντρώθηκε στην ιστορία της Chun-Li, την οποία υποδύθηκε η Kristin Kreuk. Η ταινία ήταν επίσης αποτυχημένη από πλευράς κριτικών, με 17 μέσο όρο στο Metacritic.