Shrek 5: Γεγονός η μεγάλη επιστροφή - Θα έχει Eddie Murphy, Cameron Diaz και άλλους

Τεράστιες ανακοινώσεις επιφύλασσε ο Chris Meledandri, CEO της Illumination
04 Απριλίου 2023 17:31
Shrek 5: Γεγονός η μεγάλη επιστροφή - Θα έχει Eddie Murphy, Cameron Diaz και άλλους

Ο Chris Meledandri, εκτός από CEO της Illumination, είναι και δημιουργικός συνεργάτης στην DreamWorks Animation. Ωστόσο, σε μια ολοκαίνουργια συνέντευξή του στο Variety επιφύλασσε τεράστια νέα για τα εδραιωμένα franchises της DreamWorks, όπως αυτό του Shrek

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του "Puss in Boots: The Last Wish" (πάνω από $478.7 εκατ. στο box office) και την υπόνοια ότι θα υπάρξει μεγάλη επιστροφή στο σύμπαν του Shrek, τώρα έχουμε και την επιβεβαίωση. 

Το Shrek 5, λοιπόν, είναι γεγονός και μαζί του θα επιστρέψει σύσσωμο το βασικό πρωταγωνιστικό cast με τους Mike Myers, Eddie Murphy και Cameron Diaz στους εμβληματικούς ρόλους του Σρεκ, του Γαϊδάρου, και της Πριγκίπισσας Φιόνα. O Meledandri αποκάλυψε ότι η 5η ταινία του Σρεκ θα τιμήσει τις προηγούμενες αυθεντικές ταινίες, ενώ παράλληλα θα χαράξει μια νέα πορεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι και κατά κάποιον τρόπο ένα είδος reboot του franchise

Ακολουθούν χαρακτηριστικά τα όσα είπε για την ανακοίνωση του Shrek 5: "Δεν διαφέρει και πολύ από τη διαδικασία που ακολουθήσαμε με το "Mario", όπου κοιτάζεις ποια είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν αγαπήσει οι θεατές και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να τιμήσεις αυτά τα βασικά στοιχεία. Και στη συνέχεια δουλεύεις σκληρά για να δημιουργήσεις στοιχεία ιστορίας και νέους χαρακτήρες που θα σε οδηγήσουν σε εντελώς νέα μέρη. Το αρχικό καστ είναι ένα τεράστιο μέρος του έργου αυτού.

Αναμένουμε την επιστροφή του cast. Οι συζητήσεις ξεκινούν τώρα και κάθε ένδειξη που έχουμε λάβει είναι ότι υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός εκ μέρους των ηθοποιών να επιστρέψουν". 

Αν και ακόμη τα πρωταγωνιστικά ονόματα του voice cast δεν έχουν "κλειδώσει" - διότι τώρα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις- το γεγονός ότι αναφέρονται από τον Meledandri αποτελεί ένδειξη ότι είναι θέμα χρόνου για να επισημοποιηθούν και με τη βούλα. 

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται στα σκαριά και μια spinoff ταινία με τον Donkey, τον "Γάιδαρο" του Έντι Μέρφι, καθώς όπως και ο "Γάτος Σπιρουνάτος" του Αντόνιο Μπαντέρας, έτσι και ο Donkey μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του μια κινηματογραφική περιπέτεια. 

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το Shrek 5, καθώς δε δόθηκε κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας.