Oscars 2023: Αυτές είναι οι ταινίες του Netflix που κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο

Η υπηρεσία πήρε σπίτι της 6 Oscars
14 Μαρτίου 2023 08:56
Oscars 2023: Αυτές είναι οι ταινίες του Netflix που κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο

Το Netflix κέρδισε συνολικά 6 βραβεία Oscars στην 95η τελετή της Ακαδημίας, αλλά ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το Everything Everywhere All at Once (Τα Πάντα Όλα) της A24, το οποίο πήρε 7 χρυσά αγαλματίδια. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα μάθετε ποιες ταινίες της streaming υπηρεσίας βραβεύτηκαν, έτσι ώστε να τις παρακολουθήσετε εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Πιο συγκεκριμένα, το All Quiet on the Western Front ήταν η πιο επιτυχημένη ταινία του Netflix στα Oscars, αφού κέρδισε συνολικά 4 βραβεία για Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερη Διεθνής Ταινία (Πρώην Ξενόγλωσση), Καλύτερη Σκηνογραφία και Καλύτερη Μουσική (Soundtrack).

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου βιβλίου της συγγραφέως Erich Maria Remarque με τίτλο Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικόν Μέτωπον, το οποίο κυκλοφόρησε το 1929 και αποτελεί ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που αναφέρεται στις θηριωδίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Edward Berger, σε σενάριο του ιδίου και των Lesley Paterson και Ian Stokell. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Felix Kammerer, Daniel Brühl, Sebastian Hülk, Albrecht Schuch και Anton von Lucke.

Μπορείτε να διαβάσετε και το review μας για το All Quiet on the Western Front πατώντας εδώ.

Η 2η ταινία του Netflix που κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο είναι το Guillermo del Toro's Pinocchio (Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο), το οποίο βρισκόταν υποψήφιο ανάμεσα στα The Sea Beast, Marcel the Shell With Shoes On, Puss in Boots: The Last Wish και Turning Red.

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Guillermo Del Toro διασκεύασε το κλασικό ιταλικό παραμύθι σε μια stop-motion μουσική περιπέτεια. Το σενάριο ανέλαβε ο ίδιος μαζί με τον Patrick McHale, ενώ στη μουσική δούλεψε ο ελληνικής καταγωγής Alexandre Desplat, ο οποίος έχει διακριθεί στο παρελθόν και με ένα βραβείο Όσκαρ.

Το Pinocchio έχει και ένα λαμπερό cast που απαρτίζεται από τους Ewan McGregor ως Γρύλος, τον David Bradley ως Τζεπέτο και τον Gregory Mann ως Πινόκιο. Μαζί τους βρίσκεται και ο Finn Wolfhard, η βραβευμένη με Όσκαρ Cate Blanchett, ο John Turturro, ο Ron Perlman, ο Tim Blake Nelson, ο Burn Gorman, καθώς και οι βραβευμένοι με Όσκαρ Christoph Waltz και Tilda Swinton.

Το Pinocchio κέρδισε το Oscar για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων.

Διαβάστε την άποψή μας για το Guillermo Del Toro’s Pinocchio πατώντας εδώ.

Το Netflix κέρδισε ακόμη ένα βραβείο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Ο νικητής ήταν το The Elephant Whisperers, το οποίο ήταν υποψήφιο ανάμεσα στα Haulout, How Do you Measure A Year?, The Martha Mitchell Effect και Stranger at the Gate.

Η σύνοψή του λέει: Ο Μπόμαν κι η Μπέλι, ένα ζευγάρι στη νότια Ινδία, αφιερώνουν τη ζωή τους στη φροντίδα ενός μικρού ελέφαντα που λέγεται Ραγκού, δημιουργώντας μια ξεχωριστή οικογένεια.

Oscars 2023: Ο Brendan Fraser συγκινημένος πήρε το πρώτο Όσκαρ στην καριέρα του για το The Whale.

Εσείς έχετε δει τα All Quiet on the Western Front, Guillermo del Toro's Pinocchio και The Elephant Whisperers; Πείτε μας στα σχόλια!